Smartwatch med dansk design

Pc-salget stiger omsider igen

Efter næsten 10 års stilstand og tilbagegang i går det igen den rette vej med pc-salget. I 2019 købte vi 2,7 procent flere laptops og desktops end året før. Det er første gang siden 2011.

Nedgangen i pc-salget kom nogenlunde samtidig med, at folk opdagede, de kunne bruge smartphones og tablets til mange af de opgaver, de tidligere var afhængige af store og tunge pc?er til.

Salget nærmest eksploderede i oktober, november og december, hvor pc-fabrikanterne kunne række 70 millioner computere over disken.

Forklaringen er bl.a, at rigtigt mange privat-personer, virksomheder og den offentlige sektor opdagede, at Microsoft stoppede med opgraderinger og service af Windows 7 i går.

Lenovo solgte lidt flere pc’er end HP og Dell sidste år, vurderer analyse bureauet Gartner. (Grafik: Foreløbige 2019 tal)

Det fik millioner af brugere til at købe nye pc?er, der er stærke nok til at kunne køre det nyere Windows 10 styresystem.

Tallene er de to konkurrerende analyse-firmaer IDC og Gartner for en gang skyld enige om. De kan også enes om, at Lenovo, HP og Dell er de tre største pc-mærker på verdensbasis.

Til gengæld stopper enigheden ved prognoser for 2020: Mens Gartner vurderer, at fremgangen i pc-salget vil fortsætte resten af året, mener IDC, at de fleste virksomheder nu er færdige med at opgradere deres pc-flåde?.

(Indledningsfoto til artiklen: StartUpStockPhotos / Pixabay)

Det andet store analyse-firma IDC mener, at der blev solgt fem millioner flere pc’er sidste år i verden. (Grafik: Foreløbige IDC tal for 2019).

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smartwatch med dansk design