Samsung laver grønne mobiler

iPhones er «billige» i Danmark

(Foto: Lukgehr / Pixabay)

De færreste danskere synes, at det er billigt at købe nye iPhones. Som alle andre Apple produkter er også telefonerne betydeligt dyrere end de tilsvarende Android mobiler.

Men danskerne er ligeglade. Måske fordi de inderst inde ved, at de har meget bedre råd til at købe en ny iPhone end mennesker fra andre lande.

Den formodning bliver nu bekræftet af en global analyse fra det tyske leasing-firma www.grover.com, der har specialiseret sig i forbruger-elektronik.

Ifølge den nye Grover rapport skal en dansker arbejde i 63 timer på minimum-løn for at have råd til at købe en iPhone 13. Det er de færreste timer i 50 målte lande, hvor Norge ligger nærmest på os – med 64 timer.

Når det drejer sig om iPhone 12, skal der arbejdes nogle færre timer end på den nyere iPhone 13. Danskerne er samtidig blevet «underbudt» med en time af nordmændene. (Illustration: Grover.com

Helt anderledes ser det ud i lande som Venezuela. Her skal man arbejde i 7.062 timer eller 294 dage for at kunne tage en ny iPhone i hånden.  Næstflest timer skal indere arbejde med 3.667 timer.

Lidt interessant kan det også være at kigge på de lande, hvor Apple får produceret sine iPhones. Hvor mange skal en arbejder til minimum-løn på en af disse fabrikker slide for selv at kunne købe en af de smartphones, han eller hun samler?

Ifølge den nye analyse skal fabriks-arbejdere i Kina arbejde 680 timer, i Thailand 760 timer og i Vietnam 917 timer.

Hvis det var i Vietnam skal de bruge hele deres løn i over en måned for at kunne vise en iPhone 13 frem. Uden penge til mad, drikke, tøj, husleje og skolepenge i den periode, de sparer op til deres nye mobil.

Så mange timer skal mennesker i verdens fattige lande arbejde for at få råd til at købe en iPhone 12. (Illlustration: Grover.com)

Løn-sammenligningen er del af det større «Electronic Price Index», som Grover.com har fået lavet:

Det følger Apples seneste regnskabstal, der viste en rekord-stor omsætning på 123,9 milliarder dollars eller ca. 820 milliarder kroner. En fremgang på 11 procent i en tid, hvor mange menneskers økonomi er ekstra hårdt belastet af Corona, prisstigninger osv.

Tallene i Grovers analyse er tilpasset den justerede minimums-løn i 2021 i 50 lande verden over. De er så sammenlignet med prisen på de seneste iPhone 13 og 12 priser hos en almindelig Apple forhandler i hvert land. Både priser og lønninger er udtrykt i lokale valutaer og konverteret til euro….

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Samsung laver grønne mobiler