5G mobil for bare 1.699

Kan du heller ikke huske passwords?

(Foto: Gerd Altmann / Pixabay)

Har du nogensinde talt op, hvor mange steder du nu om dage skal benytte et brugernavn og et password?

Formentlig er det mange flere steder end for et år siden.

Under Corona pandemien har de fleste været meget mere online,. Vi er begyndt at købe mere ind via nettet. Vi skal bruge flere personlige apps og web-services. Og alle steder kræves kodeord.

Hvis man skal færdes sikkert på nettet, bør man have et nyt password for hver konto, man opretter. Tilmed skal kodeordet være så kompliceret, at hackere ikke kan knække det sådan uden videre.

Har du det også med at glemme dine passwords, når du går online? (Foto:Mikhail Nilov / Pexels)

Det giver os selv som brugere en lige så stor udfordring. Kan vi huske vores egne passwords?

Bestemt ikke, viser en ny undersøgelse fra det britiske bureau Reboot Online Marketing. Ved hjælp af online analyse værktøjet Ahrefs har Reboot lavet en Top-10 over de steder på nettet, hvor folk oftest glemmer deres kodeord.

Gmail er en suveræn nummer ét. Med gennemsnitligt 454.100 globale søgninger om måneden på ”forgot Gmail password” er brugere af Googles populære mail-services internets mest glemsomme.

Apple iD kommer ind på en lige så sikker andenplads med sine 308.250 søgninger på et nyt kodeord. Længere nede på listen kommer så Instagram, Facebook, Amazon eller Microsoft Windows 10.

Her er de ti oftest glemte kodeord på internet. (Grafik: Reboot Online)

Når det nu er så svært at huske sine passwords, er det heldigt, at man kan få tre gode råd fra Reboot Online til at skabe stærke kodeord, man kan huske:

Tænk på vendinger og sangtekster
Vi har lettere ved at huske ting, der har en personlig værdi for os. Det kan være favorit vendinger, vi altid bruger – eller sangtekster, vi går og nynner hele tiden.

Tag derfor det første bogstav i en sætning eller musik-vers og tilføj en række tal og/eller specialtegn i enden.

Brug dit tastatur som inspiration
Prøv at kigge grundigt på tastaturet foran dig. Måske du kan tegne et mønster, som giver mening for dig, men ikke for andre.

Dit nye password kan f.eks. have en geometrisk form på dine taster. Husk blot at tage tasterne i toppen, bunden og på siderne med i din ”tegning.” Det er her, tal og specialtegn sidder.

Brug en password manager
Efterhånden er der mange udmærkede password manager apps på markedet, som hjælper brugeren med at håndtere og huske hans eller hendes mange forskellige kodeord.

Password managers lagrer log-in informationer til alle dine online konti og apps på ét sted. I manageren ligger de krypteret og kan kun åbnes med et Master Kodeord. Det er så det eneste, du skal huske….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5G mobil for bare 1.699