Alpha lyder meget bedre end mobiler

De er bedst digitale i Aalborg

(Foto: Andrea Picquadio / Pexels) pige med laptop på gaden

5G bliver et vigtigt næste skridt i retning af fremtidens digitale samfund. Andre elementer kan være accepten af kunstig intelligens, udbredelsen af bredbånd og indførelsen af digitale tjenester på kommunalt niveau.

Alle disse betingelser plus en række yderligere krav lever Aalborg op til bedre end nogen andre. Den nordjyske kommune er derfor kåret til Skandinaviens mest digitalt parate.

Konsulent-virksomheden Analysys Mason har undersøgt de digitale forhold i 60 kommuner i Sverige, Danmark, Norge og Finland og samlet indtrykkene i sit ”Nordic Digital Municipality Index 2020.” Analysen er betalt af teleselskabet Telenor.

“Corona krisen har understreget vigtigheden af en stærk digital infrastruktur, hvor stærke mobil- og internet-forbindelser spiller en afgørende rolle for samfundets sammenhængs,” forklarer Lars Thomsen. Han er administrerende direktør i Telenor Danmark.

Aalborg Kommune scorer samlet set 8,3 ud af maksimalt 10 points i den nye analyse. Dermed er Aalborg den kommune, der klarer sig bedst på tværs af de opsatte kategorier. De er for en stor del set gennem teleselskabernes øjne.

Scoren beror bl.a. på kommunes evne til at levere gode udrulnings-forhold for mobilmaster, rimelige vilkår for adgang til arealer, samt effektiv sagsbehandling og hurtig proces for godkendelser af ansøgninger.

Aalborg rangerer samtidig høj på den samlede score, fordi kommunen giver borgerne god adgang til digitale tjenester og på grund af kommunens strategier for automatisering, brug af kunstig intelligens og IT på sundhedsområdetAI, IKT på sundhedsområdet. Desuden har kommunen et fint  samarbejde med Aalborg Universitet.

”Digitalisering er et vigtigt indsatsområde i Aalborg. Vi har en langsigtet erhvervs-strategi, som bygger på et tæt samarbejde med erhvervslivet og uddannelsesinstitutionerne. En stærk digital infrastruktur er blevet en grundlæggende forudsætning for os alle,” siger Thomas Kastrup-Larsen, Han er borgmester i Aalborg Kommune.

Telenor selv har et helt særligt forhold til Aalborg. Den norske telegigant åbnede nemlig i Danmark ved at købe mobilselskabet Sonofon, der havde base i limfjords-byen.

Aalborg er samtidig det første sted i Danmark, hvor Telenor åbner sit nye 5G netværk. Det sker i uge 40.

Aalborg tænker ikke altid i digitale baner. Man kan også grovhygge på nordjysk manér ved havnefronten. (Foto: Lars Horn / Baghuset / Aalborg Kommune)

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Alpha lyder meget bedre end mobiler