Nu lander 5G+ i danske mobiler

Sony viser fremtidens elektronik

(Foto: Sony)

”Ti år fra i dag vil vi leve i en mere sammensat verden, hvor de fysiske og virtuelle realiteter lapper over hinanden uden indbyrdes grænser.”

Ordene kommer fra den japanske elektronik- og underholdnings-gigant Sony i forbindelse med sin netop præsenterede Creative Entertainment Vision.

Det er en visualisering af, hvordan Sony forestiller sig verden i 2034. Noget er gætterier, andet fantasi, men en stor del er bestemt også viden allerede i dag.

(Foto: Sony)

Sony har nemlig ikke kun sine udviklere og designere placeret i en enkelt del af verden. Sony er snarere direkte involveret mindst ti steder på samme tid.

Måske husker nogle læsere f.eks, at Sony sidste år viste sine forestillinger om fremtidens elbil. Sony er også med i mobiltelefoner, Hi-Fi, tv, kameraer, skærme, spil, tv, musik og film.

Kun få andre virksomheder arbejder så vidt favnende. Resultatet kan meget nemt være en platform, der er mere fremtids-orienteret end mange konkurrenters.

I sin nye Creative Entertainment Vision viser Sony f.eks. en smartphone i et anderledes design, en hjemmebiograf man kan tage med om halsen eller en skærm, der rulles ud og i.

(Foto: Sony)

Sony er ikke ene om at præsentere denne type visioner. Mange fabrikanter gør det for at give forbrugere, investorer og selv konkurrenter et billede af, hvilken retning teknologien vil bevæge sig i de kommende år.

Man ser Sonys visioner bedst i videoen, selvom fotografierne giver en bedre mulighed for at stoppe op og dvæle lidt ved fantasierne.

Omkring et minut og 12 sekunder inde i videoen præsenterer Sony et par ekstra spændende ting. Det er f.eks. en fremtidens PlayStation controller med sin egen utroligt tynde og holografiske skærm.

Et andet koncept er en tablet, der ikke ligner andet end et stykke magisk glas. Præcist, som Apple godt kan lide at kalde sin iPad.

(Foto: Sony)

Fremtidens tablet ser ikke ud til at have nogen ramme om displayet, intet kamera – faktisk slet ingen synlig elektronik. Kun glas.

Tabletten er gennemsigtig, når den er slukket. Billedet fyldes kun ud, når den skal vise indhold. Og selv da, er den halvt gennemsigtig.

Den tredje vision er Sonys forestilling om en smartphone om ti år. Den er hverken firkantet eller foldbar som designene i dag. Den er oval som en vitamin-pille.

Sony fortæller ikke noget om, hvorvidt videoer, websider og sociale medier som Facebook eller TikTok også vil se helt anderledes ud om 10 år. Men mon ikke?

(Foto: Sony)

På sin fremtidens mobiltelefon viser Sony bl.a. et musik-interface, hvor kunstfærdige albums fylder bogstavelig fra kant til kant.

Computerspil, musik, film og videoer minder alle om en udvidelse af Sonys allerede eksisterende storhit ”Horizon Zero Dawn.”

Alle disse koncepter er så koblet sammen med en ny type Augmented Reality briller, der ikke længere ligner masker, man skal tage på som i dag hos Apples Vision Pro, hos Facebook osv.

Faktisk forvandles brugeren selv til at være en kunstigt intelligent avatar. Dybt begravet i en virtuel verden, der eksisterer separat fra den virkelige.

Sony forestiller sig, at vi ville kommunikere anderledes med andre mennesker end i dag. Vi vil spille spil på en anden måde, se film og nyheder på en ny måde. Ligesom de færreste forestillede sig i 2014, hvordan mobiler, Virtual Reality og Augmented Reality foregår i dag.

Sony viser sågar en scene, hvor en bys gader er fyldt med spøgelser og figurer, der ser ud, som om de er taget direkte ud af en reklame eller en science-fiction tegneserie. Måske en fremtidig ”Ghostbusters 10” film.

Mange af disse koncepter afslører måske ikke, hvad Sony planlægger at afsløre i den nærmeste fremtid. Omvendt er de vigtige eksempler på, hvad Sony forestiller sig vil komme om nogle år.

Sony fortæller, at man får ideerne fra både koncernens kreative hjerner og fra feedback fra forbrugerne. De kombinerer fantasi med teknologiske muligheder….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu lander 5G+ i danske mobiler