Sonos forbedrer sin billigste

Nu lander 5G+ i danske mobiler

(Foto: TDC)

Knap er 5G rullet ud over hele landet, og en pæn andel af danskerne har fået 5G telefoner, før næste fremskridt står og banker på døren.

Det er ikke 6G endnu. Det må vi nok vente fire-fem år på. Men ind imellem klemmer sig 5G+.

Bag det lille ”+” gemmer sig, at netværket for første gang kan køre helt uafhængigt af den ”gamle” 4G infrastruktur.

Den har hidtil lagt en lille dæmper på mulighederne i den moderne 5G teknologi, fordi et netværk aldrig er stærkere end de svageste led.

Med 5G+ vil man selvfølgelig kunne få en lidt hurtigere hastighed. Eller rettere latens-tiden bliver mærkbart lavere. Det er den lille forsinkelse, som opleves, når en mobil-forbindelse oprettes.

Mere vigtigt bliver dog nok, at 5G+ giver højere stabilitet, øget sikkerhed, en fornemmelse af bedre dækning – og først og fremmest op til 25 procent længere batteri-levetid på f.eks. smartphones.

TDC Erhverv bliver førstetdc danske teleselskab, der står klar med færdige 5G+ løsninger til virksomheder. Det sker fra juni måned.

Til den tid vil Danmark være et af de første lande i verden, som kan tilbyde et landsdækkende 5G+ mobilnet. Det kommer fra TDC NET.

Ifølge mobil-eksperten Sam Salih fra TDC Erhverv vil 5G+ også levere en markant højere sikkerhed via såkaldt IMSI-kryptering.

Den vil især være vigtig for erhvervsliv og den offentlige sektor, hvor den kan levere mere avanceret ”tingenes internet” (IoT) til f.eks. fjernstyring af enheder og data-analyse i realtid.

TDC NET har i forvejen Danmarks største 5G-mobilnet med godt 4.000 mobilmaster og 99,9 procent geografisk dækning. Fra næste måned står der 5G+ på dette netværk….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sonos forbedrer sin billigste