Lav et lysshow omkring dit Samsung tv

Kina afprøver allerede afløseren for 5G

(Foto: Oppo)

Knap nok har 5G mobilnettene spredt sig til hele Danmark, og næsten alle nye smartphones 5G, der bliver solgt her i landet, før nyheden triller ind, at næste generation er på vej.

Den kaldes teknisk set 5G-Advanced eller 5,5G eller 5GA. Kært barn har mange navne. Med 5,5G som det nok mest populære.

Nyheden stammer kinesiske Oppo, der hævder at have den første smartphone på markedet med 5,5G ombord. Det er Oppos Find X7, som allerede sælges med almindeligt 5G, men altså også nu med 5,5G.

Oppos navn er ikke særlig kendt på det danske marked. Det er til gengæld Oppos datterselskab OnePlus, der deler meget teknologi og styresystem med moderselskabet.

Oppos Find X7 sælges allerede i store tal som 5G telefon. Nu bliver den markedets første, der fungerer med endnu hurtigere 5,5G netværk. (Foto: Oppo)

Nogenlunde samtidig har et af Kinas store teleselskaber meddelt, at man har bygget verdens første kommercielt anvendelige 5,5G mobilnet.

Det er China Mobile, hvis nye 5,5G mobilnet – i hvert fald i teorien – er 300 procent hurtigere end de nuværende 5G netværk.

Brugere vil således kunne opnå hastigheder på 10 Gbps i download og 1 Gbps i upload. Samtidig skal 5,5G net have lavere forsinkelse – latency – og bruge mindre i strøm.

China Mobile ser derfor en stor fremtid 5,5G i kunstig intelligens, der kræver store datakræfter og ekstremt hurtige datanet for at fungere optimalt.

Teleselskabet forbinder i første omgang de kinesiske storbyer Beijing, Shanghai og Guangzhou med 5,5G mobilnet. Inden årets udgang vil over 300 byer i Kina have de nye superhurtige mobilnet.

I fredags demonstrerede China Mobile et 5,5G netværk i praksis med en Xiaomi 14 Ultra prototype . Downloads var over fem gange hurtigere i dagens 5G. (China Mobile / Weibo)

Sandsynligvis har alle større smartphone fabrikanter 5,5G telefoner på bedding. Oppo er først ude med en model, man kan købe i butikkerne.

China Mobile selv demonstrerede i fredags 5,5G ved et pressemøde med en Xiaomi 14 Ultra prototype.

Under denne demo opnåede Xiaomi telefonen en praktisk download hastighed på 5.132 Mbps. Til sammenligning kan man opnå 1 Gbps i download og 94 Mbps i danske 5G netværk.

Som navnet antyder er 5,5G kun en mellem-station mellem det nuværende 5G og fremtidens 6G, som ventes lanceret om fire-fem år.

Den øgede hastighed vil ikke kun være fin for kunstig intelligens (AI). Den vil også give helt nye muligheder for over over 100 milliarder IoT enheder i smarte hjem, virksomheder og i den offentlige sektor….

(Foto: Oppo)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lav et lysshow omkring dit Samsung tv