Hvem er det, der står bag hacker-angrebene?

iPhone og Galaxy kappes om europa-mesterskab

(Foto: Apple)

Det er ikke kun i lille Danmark, at det går godt for iPhones. Herhjemme har Apples telefoner en markedsandel på mellem 50 og 60 procent.

Det går også fint ude i hele Europa, hvor Apple vandt store markedsandele fra Samsung i fjerde kvartal af 2023.

Naturligvis fremskyndet af de nye iPhone 15 modeller, der havde verdens-premiere i september sidste år.

Ifølge analysefirmaet Canalys var hver tredje nye mobil købt i Europa i oktober, november og december en iPhone.

Dermed overhalede Apple sin ærkerival Samsung i fjerde kvartal og blev Europas suverænt største mobilmærke i fjerde kvartal.

Honor kan blive det nye hit-mærke i Europa i 2024. Det tidligere Huawei datterselskab har stor succes med sine efterhånden tre foldemobiler. Her er den seneste Vs3 model. (Foto: Honor)

Apple gik således frem fra 31 til 33 procent markedsandel, når man sammenligner med samme periode i 2022, mens Samsung faldt tilbage fra 32 til 28 procent.

Xiaomi kom ind på tredjepladsen med 16 procent, mens Honor var den helt store vinder med en tredobling af sin europæiske markedsandel fra én til tre procent.

Honor er et af Kinas hurtigst voksende telefon-mærker. Oprindeligt var Honor et datterselskab under Huawei, men har klaret sig forrygende godt, efter at mærket blev solgt fra og siden har fungeret som selvstændigt selskab.

Ifølge Canalys faldt salget af smartphones med tre procent i sidste kvartal af 2023. Europæerne købte i alt 37,8 millioner enheder.

Næsten 40 procent af dem var smartphones i den dyre klasse. Det er den højeste andel nogensinde. Typiske eksempler var Apple iPhone 15 Pro, Samsung Galaxy S23 og Google Pixel 8.

(Infografik: Canalys)

 

Kigger vi imidlertid på 2023 som helhed, ser situationen dog noget anderledes ud:

Så holder Samsung fortsat stand som Europas største smartphone mærke med en markeds-andel på 34 procent mod Apples 28. Det gælder hele Europa eksklusive Rusland.

Samsung gik tilbage med en enkelt procent sidste år, mens iPhone vandt frem med en enkelt. Den mest solgte smartphone i Europa i 2023 var Apples dyre iPhone 14 Pro Max.

I alt købte europæerne 129,8 millioner telefoner sidste år, hvilket er en nedgang på otte procent i forhold til 2022.

Xiaomi holdt sin tredjeplads på grund af et stort salg i de østeuropæiske lande. Motorola gik frem med 34 procent til 6,4 procent markedsandel, mens OPPO koncernen var den store taber.

Den nye OnePlus 12 toptelefon skal være med til at bringe OPPO tilbage på vækst-sporet i 2024. (Foto: OnePlus)

 

Kinesiske OPPO omfatter mærker som OnePlus og faldt fra fem til tre procent markedsandel i Europa. Det svarer til et fald på 45 procent.

Analytikerne fra Canalys regner med, at det europæiske mobilsalg vil vende tilbage til fremgang i her i 2024.

Især vil OPPO gå frem takket være sine nye OnePlus 12 og 12R telefoner, ligesom toptelefonerne hos OPPO og søsterselskabet Vivo vil få medvind.

Canalys forventer også, at HMD vil markere sig med sit eget varemærke fremfor tidligere Nokia. Desuden vil Nothing få et større salg.

Det samme gælder telefoner fra den kinesiske Transsion koncern, der sælger smartphones under mærker som Infinity og Tecno….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvem er det, der står bag hacker-angrebene?