iPhone og Galaxy kappes om europa-mesterskab

Her er Xiaomis nye supermobil

(Foto: Xiaomi)

Kapløbet mellem mobiltelefonernes bedste topmodeller kører ikke kun på stadig hurtigere processorer og flere features med kunstig intelligens.

Konkurrencen lige nu går snarere på kameraerne. De er nemlig et af de områder, hvor fabrikanterne kan gøre en tydelig forskel.

Derfor er det også foto-området, som Xiaomi fokuserer på i sin nye supermobil 14 Ultra. Den havde verdenspremiere her i weekenden og lander i danske butikker fra april.

Xiaomi henter hjælp hos den tyske foto- og linse-specialist Leica til kameraerne i den nye 14 Ultra telefon. (Foto: Xiaomi)

Xiaomi har travlt med at sammenligne med Apple iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy S24 Ultra, OnePlus 12 og OPPO Find X7 Ultra.

Hvor OnePlus og OPPO får tunet sine kameraer af den svenske foto-fabrikant Hasselblad, henter Xiaomi assistance hos lige så berømte Leica i Tyskland.

Xiaomi udstyrer nu også sin nye 14 Ultra med Sonys store LYT-900 billedsensor på en tomme i diameter.

(Foto: Xiaomi)

Det er rigtig stort for en mobiltelefon, og hos Xiaomi har sensoren fået et ekstra lysfølsomt objektiv. Det har en blænde på f/1.63, der i hvert fald i teorien skal være bedre end OPPO’s f/1.8.

Dertil kommer naturligvis, at Xiaomi har udstyret sit nye flagskib med Qualcomms seneste Snapdragon 8 Gen 3 processor, der også ligger i f.eks. OnePlus 12.

Derudover disker Xiaomi 14 Ultra op med direkte to-vejs satellit kommunikation. Den vil gøre det muligt både at modtage og foretage satelligt opkald og sms meddelelser.

Både Apple og Huawei har tidligere præsenteret lignende teknologier, men de er næppe særligt relevante for lille Danmark.

Herhjemme har vi ikke særligt mange områder, som ikke er dækket af mobiltelefoni. Måske i Grønland vil den del af Xiaomi 14 Ultra vil være interessant.

Hovedkameraet på Xiaomi 14 Ultra har en Sony billedsensor på enorme en tomme i diameter. (Foto: Xiaomi)

Endelig har Xiaomi også bygget 14 Ultra op omkring en ny arkitektur, som hedder Xiaomi Dragon Armor.

Den skal gøre telefonen mere solid og holdbar end andre toptelefoner, der ofte er ret sarte. I den forbindelse benytter Xiaomi også et ekstremt hårdt og ridsefast glas foran skærmen. Det hedder Xiaomi Longjing og rummer bl.a. krystaller.

Men igen. Det er kameraerne, der er stjernerne i det nye Xiaomi show:

Som nævnt er billed-sensoren i hovedkameraet en meget stor Sony LYT-900 på én tommer. Den er på 50 megapixel og svarer til en brændvidde på 23 mm i et normalt spejl-refleks-kamera. Den har samtidig lynhurtig HyperOIS optisk billed-stabilisering.

Hovedlinsen suppleres af hele to tele-objektiver, der begge bygger på Sonys IMX858 og har optisk billed-stabilisering.

Xiaomi kommer til Danmark i farverne hvid og sort. (Foto: Xiaomi)

Den ene tele på 50 megapixel svarer til en 75 mm optik på et klassisk fotokamera og indeholder en makro-funktion til nærbilleder. Den anden er også på 50 MP og kan sammenlignes med en 120 mm linse.

Det fjerde kamera på ryggen af Xiaomi 14 Ultra er så en ultra vidvinkel på 50 MP og 122 graders billede. Det svarer til en 12 mm på et fotokamera. Også her er den en makro funktion.

Endelig sidder der en 32 megapixel selfie-skyder på fronten, som også kan bruges til udmærkede video-møder.

På fronten af Xiaomi 14 Ultra sidder en stor AMOLED skærm på 6,73 tommer. Med 120 Hz billed-opdatering er de hurtig, og den kan vise grafik i fornem 2K kvalitet. Det svarer til Quad HD.

Batteriet ombord er en såkaldt Xiaomi Jinshajiang type. Det er på hele 5.300 mAh og kan enten lades hurtigt via kabel med 90 watt eller trådløst med 80 watt.

Oveni kommer selvfølgelig en masse andre features, der kendetegner en topmobil anno 2024:

Det er f.eks. hurtige DDR5X RAM-chips, UFS 4.0 lagerstyring, Wi-Fi 7, det splinternye Bluetooth 5.4, NFC, USB-C og kommunikation med fire forskellige satellit-netværk inklusive GPS.

Som nævnt ventes Xiaomi 14 Ultra til Danmark i april. Det bliver med 16 GB RAM og 512 GB og i farverne sort eller hvid.

Xiaomi vil ikke sige noget om danske priser endnu, men mon ikke det bliver med en placering midt imellem Samsung Galaxy S24 Ultra og OnePlus 12. Altså oppe i den tunge ende af prisskalaen.

I Kina skal Xiaomi 14 Ultra kun koste 6.499 yuan, hvilket direkte oversat svarer til 6.600 kroner. Men det er altså uden EU-import-told og den høje danske moms…

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

iPhone og Galaxy kappes om europa-mesterskab