4 af 10 har taget ferie fra ”fjæset”

Pas på ryggen Huawei og Samsung

Det har været en åben hemmelighed længe, og jeg har skrevet det adskillige gange. Den kinesiske elektronik gigant Xiaomi kommer til Danmark. Det sker officielt i fra dag, hvor teleselskabet3 åbner salget af Xiaomis elegante smartphones.

De første telefoner, danskerne kan få fingrene i, bliver designer flagskibet Mi MIX 2S, prisbaskeren Redmi 6 og topmodellen Mi 8. Den meget omtalte Pocophone F1 fra Xiaomi, der er verdens billigste toptelefon, kommer formentlig senere.

Xiaomi er Kinas næststørste og verdens fjerde-største mobilfabrikant. Så det er en sværvægter, som 3 nu får ind i sine butikker. I kan lige så godt vænne jer til at lære at udtale Xiaomi – ligesom vi måtte for et par år siden, da Huawei dukkede op i Danmark. Xiaomi siges sådan her ” ɕjǎu.mì

Online forsalget af Xiaomis smartphones er begyndt hos 3 her til morgen. I butikkerne vil man kunne se og føle på telefonerne fra tirsdag den 11. september.

Mi MIX 2S er Xiaomis smukkeste smartphone. Den er designet i samarbejde med Philippe Starck.

Xiaomi fremstiller alt fra el-tandbørster, fitness armbånd og smartphones til tv, laptops, elscootere og elbiler. De fleste af produkterne er forbundet via internet og Wi-Fi, så man kan styre hele hjemmet eller kontoret fra sin mobiltelefon.

3’s privatkunde-direktør David Elsass forventer, at Xiaomi hurtigt bliver en dominerende smartphone producent på det danske marked.

Hvis man kigger på mærkets fremmarch internationalt – og ikke mindst på hjemmebanen i Kina – skulle der ikke være noget i vejen for den ambition. Desuden har teleselskabet 3 også tidligere vist, at det er dygtig til at markedsføre nye smartphone brands i Danmark. Det bedste eksempel er OnePlus, som i dag slås med Nokia om at være det fjerde-mest solgte mobilmærke herhjemme.

Såhhh – Apple, Samsung og Huawei – pas på ryggen. Xiaomi kommer ræsende!

Xiaomi Redmi 6 er en telefon til budgetpris, men med gode specifikationer.

Som de fleste andre store mobilfabrikanter har Xiaomi et stort udvalg af modeller i alle størrelser og prisklasser. Desuden sælger Xiaomi ikke kun smartphones under eget navn, men også via under-mærkerne Redmi og Poco.

3 tager i første omgang kun tre af Xiaomis bestsellere hjem til Danmark, men mon ikke udvalget snart bliver større. Senest, når danskerne for alvor får appetit på de kinesiske mobiler.

Xiaomi er specielt kendt for sit flotte design på mobiltelefonerne. Fra oprindeligt at kopiere iPhones direkte har Xiaomi sin helt egen visuelle identitet, der bl.a. understreges af, at man arbejder sammen med verdensberømte designere som Philippe Starck.

Desuden har Xiaomi i de seneste par uger skabt voldsomt røre i den internationale mobilverden. Det skyldes den nye Pocophone F1, der er en top-telefon til bare 300 US dollars. Poco rummer f.eks. den stærke Snapdragon 845 processor og en 6,2 tommers skærm.

Xiaomis Pocophone kommer først til Danmark på et senere tidspunkt.

 

Den har 3 ikke på lager endnu, men de tre første Xiaomi telefoner på det danske marked er bestemt ikke uinteressante.

Mi8 er Xiaomis seneste nye topmodel – se artiklens indledningsfoto. Det er en mobil med Snapdragon 845 processor, 6,2 tommers AMOLED skærm i Full HD+ (2.248 gange 1.080 punkter), dobbelt kamera med to gange 12 megapixel billed-sensorer på ryggen, 6 GB RAM og 64 eller 128 GB lager. Styresystemet er Android 8.1 Oreo med Xiaomis egen MIUI brugerflade ovenpå.

Den Starck-designede Mi MIX 2S fås i sort og skal koste fra 4.499 kroner. Telefonen har en 5,99 tommers skærm i Full HD+ og specifikationer, der minder meget om Mi8 modellen.

Endelig er der Xiaomi Redmi 6, der med en pris på kun 1.299 kroner hører til i en helt anden klasse. Processoren er her en MediaTek Helio P22 med 3 GB RAM og 32 GB lager som standard. Der er et dobbelt kamera på ryggen (12 og 5 MP), mens skærmen er på 5,5 tommer i beskeden HD+ kvalitet (1.440 gange 720 punkter)…..

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

4 af 10 har taget ferie fra ”fjæset”