Vask hænder smartere

Xiaomi vokser vildt

(Foto: Xiaomi)

Verden køber igen smartphones i massevis – og rigtig mange står Xiaomis navnetræk på.

Det må være konklusionen på de seneste nye globale salgstal, som analyse firmaet IDC har offentliggjort for andet kvartal af i år.

I april, maj og juni blev der solgt 13,2 procent flere nye mobiler end i samme periode for et år siden. Mere præcist 313,2 millioner styk.

Den store vinder er det kinesiske mærke Xiaomi, der i det seneste år har overhalet Apple og nu er verdens næst-største smartphone fabrikant. Kun overgået af Samsung.

Xiaomi er gået frem med 86,6 procent, mens iPhones ”kun” er vokset med 17,8 procent og Samsungs Galaxy telefon med 9,3 procent.

Det har samtidig betydet, at Xiaomi er hoppet fra en global markedsandel på 10,3 procent for et år siden til nu 16,9 procent. Apple er også gået frem, men kun til 14,1 procent.

(Grafik: IDC)

De to sidste mobilmærker i IDC’s nye Top-5 er OPPO og Vivo. De er også kinesiske og i øvrigt søster-firmaer. OPPO overtog desuden for nylig OnePlus, der er det tredje-største mærke på det danske marked.

Den position går Xiaomi målrettet efter at overtage. Xiaomi med under-mærkerne Redmi og Poco har etableret sig i Danmark og sælger nu sine mange produkter i telefoner, tv, kufferter, elektriske løbehjul og enheder til det smarte hjem i langt flere butikker end tidligere.

IDC fortæller, at Xiaomi har haft stor glæde af Huaweis globale nedtur og LG’s beslutning om at droppe mobiltelefoner helt.

Analytikerne har samtidig en lidt opsigtsvækkende tilføjelse:

”Salget af 5G telefoner er stigende – især fordi de falder i pris. Forbrugerne går imidlertid ikke specielt efter 5G. De køber også, fordi de har brug for en afløser til deres gamle mobil”….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vask hænder smartere