Google Bard hedder nu Gemini

Rock-legende bygger speciel pladespiller

(Foto: Paul Stolper Gallery)

Der er sikkert mange af mine lidt ældre læsere, som kan huske den britiske multi-musiker Brian Eno.

Hvis ikke som medlem af legendariske Roxy Music i begyndelsen af 1970’erne, så som senere producer for bl.a. David Bowie, U2, Grace Jones, Coldplay, Devo eller Talking Heads.

Desuden går den efterhånden 75 år gamle Brian Eno som opfinderen af ”ambient musik”, som mange bruger til afslapning og afstressning.

Med sin store alsidighed og konstante trang til at prøve nyt går Eno som en af vor tids mest indflydelsesrige musikere, selvom det – indrømmet – er lang tid siden, at man har hørt fra ham.

(Foto: Paul Stolper Gallery)

Nu har Brian Eno omsider sluppet sin kreativitet løs igen. Denne gang ikke i selve musikken, men måden man afspiller musikken på.

Eno har nemlig lanceret en meget speciel grammofon med integreret lysshow, som kun fremstilles i et begrænset antal af 150 styk.

Til gengæld må interessenter finde sig i at skulle betale 20.000 pund eller ca. 178.000 danske kroner for at få fingrene i et eksemplar via et galleri i London.

Den nye Eno pladespiller kaldes ganske beskedent Turntable II, fordi det er den anden af slagsen, som musikeren har lagt navn til.

(Foto: Paul Stolper Gallery)

Igen er den noget utraditionelt bygget i akryl, men denne gang i et rundt design. Ikke firkantet som de fleste andre grammofoner på markedet.

Nyheden er pakket med små LED-lamper overalt. De skal skabe ”generative farve-landskaber” som ledsagelse til musikken.

”Det er det blide lys fra disse farver og den måde, de forener sig med hinanden, der er det forførende ved den nye pladespiller. Farverne fascinerer, både når man afspiller en vinylskive og, når grammofonen står stille,” forklarer Brian Eno.

Rent teknisk er pladespiller-kabinettet støbt i ét stykke frosted akryl. Også pladetallerkenen er lavet i akryl, Ikke i metal eller glas, som man ser mere ofte.

(Foto: Paul Stolper Gallery)

Indendørs sidder en bælte-drevet motor, der kan rotere med 33 og 45 omdrejninger i minuttet. Styringen foregår via et lille kontrolpanel med en Arduino processor i centrum.

Den 8,6 tommer lange tonearm i aluminium har Eno hentet hos østrigske Pro-Ject, mens den hvid-lakerede pick-up og nål kommer fra danske Ortofon.

Turntable II pladespilleren fylder 47 centimeter i diameter og måler 15 centimeter i højden inklusive fire dæmper-fødder. Dertil kommer en separat strømforsyning på 15 volt.

Den meget specielle Brian Eno pladespiller kommer til salg i perioden fra den 13. februar i Londons Paul Stopler Gallery, hvor nyheden vil stå udstillet frem til den 9. marts….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Google Bard hedder nu Gemini