Var det noget med en minimal mobil?

Her ser lyden altså flot ud

(Foto: Ferguson Hill)

Det er længe siden, at højttalere i hjemmet bare var sorte eller brune bokse, der kunne sende lyd og musik i den retning, de var sat til at pege på.

Den slags højttalere eksisterer skam stadig, men heldigvis er mange fabrikanter blevet mere dristige i deres Hi-Fi design.

Danske Bang & Olufsen eller britiske Bowers & Wilkins har længe vist eksempler på højttalere, der er befriende anderledes end det klassiske design. Nogle af dem er ligefrem kunstværker i sig selv.

(Foto: Ferguson Hill)

De to går dog ikke helt så langt som den nye Jetstream højttaler fra engelske Ferguson Hill.

Den skal ikke kun være en nydelse for øret, men også for øjet.

Jetstream kræver plads – meget plads. Til gengæld disker den op med, hvad Hi-Fi entusiaster har talt om i årtier. Nemlig et transparent lydbillede.

(Foto: Ferguson Hill)

Jetstream benytter det gode gamle horn-højttaler princip. Her flyver lyden fra selve højttaler-enheden gennem en kanal, der forstærker signalet markant.

Normalt er horn-højttalere nogle store og klodsede krabater. Sådan ser de i hvert fald ud, når de er bygget i træ eller beton.

Helt anderledes med Jetstream. Med dens gennemsigtige design kan man næsten se musikken bølge frem til lytterens ører, mens selve højttaleren er usynlig.

(Foto: Ferguson Hill)

Selvom hornhøjttaleren helt uden tvivl er centret i den nye Jetstream fra Ferguson Hill, er der mere spændende at se på i den på alle måder store nyhed.

Bas-enheden sidder f.eks. i sin egen gennemsigtige subwoofer, der står på tre metalfødder. Det giver hele højttaler-system en retro-futuristisk æstetik.

Desværre er Jetstream ikke helt billig. Man skal nemlig have både god plads i stuen og et velspækket kreditkort. 105.200 pund koster et sæt. Det er knap 940.000 kroner….

(Foto: Ferguson Hill)

(Foto: Ferguson Hill)

(Foto: Ferguson Hill)

(Foto: Ferguson Hill)

(Foto: Ferguson Hill)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Var det noget med en minimal mobil?