Unity fyrer i fremgang

Apples højttalere er nået til Danmark

(Foto: Apple)

Danske Apple-fans har måttet vente lææænge og måtte nøjes med at skele til udlandet. Her har man nemlig længe kunnet købe Apples trådløse HomePod og HomePod mini højttalere.

Fra i dag er de karakteristisk designede lydgivere omsider landet i danske butikker.

Det bliver til priser på 2.599 kroner for HomePod (2. generation), mens lillebror mini skal koste 899 kroner.

HomePod mini fylder ikke meget på bordet. (Foto: Apple)

 

Højttalerne fungerer naturligvis sammen med alle Apple enheder og afspille al slags musik fra nettet.

Apple vil dog helst have, at HomePods bruges sammen med streamet indhold fra Apple Music databasen, hvor der ligger over 100 millioner melodier klar.

HomePod og HomePod mini har indbyggede mikrofoner, så de virker fint sammen med Apples digitale Siri assistent.

Desuden kan de snildt indgå i et højttaler-system sammen med Apple TV 4K, så man opnår en biograf-lignende atmosfære i sit hjem.

HomePods kan indgå som et vigtigt element i Apples smarte hjem. Højttalerne er kompatible med den nye Matter standard, så de også fungerer sammen med smarte ting fra andre fabrikanter. (Foto: Apple)

 

Dertil kommer, at man kan bruge HomePods både solo, fordi de er rundstrålende – og i par, hvor man får et bedre stereo-gengivelse.

Indendørs i HomePod sidder en bas-enhed og fem mellemtone/ diskanter.

Højttaleren styres af Apples egen S7 processor, der bl.a. kan måle akustikken i det rum, den placeres i, og automatisk tilpasse sit lydbillede derefter.

Tilsvarende rummer HomePod mini en såkaldt ”akustisk bølgeleder”, der dirigerer strømmen af toner ned og ud ad bunden på højttaleren. Ifølge Apple skal det give en medrivende 360 graders lydoplevelse.

(Foto: Apple)

Tre mikrofoner i HomePod mini lytter efter ”Hej Siri” signalet, mens en fjerde – indad-rettet  – mikrofon hjælper med at isolere uønsket støj.

I det lille kabinet sidder en enkelt fuldtone-enhed med to medsvingende og passive ”radiatorer”, der skal dække hele tone-spektret.

De støttes af en Apple S5 processor, der automatisk analyserer indholdet af den spillede musik og tuner højttaleren efter det.

Som noget meget specielt kan HomePods måle indeklimaet i det rum, de er placeret i. Det sker via en indbyggede temperatur- og fugtigheds-sensorer, der kan arbejde sammen med andre enheder i det smarte hjem.

I den forbindelse er det nyt, at HomePods ikke kun fungerer med Apples egne enheder som f.eks. termostater, dørlåse, alarmer, motor-drevne persienner osv.

Højttalerne kan også arbejde med den nye fælles Matter standard, der gør det muligt at bruge ellers konkurrerende systemer i samme smarte hjem.

Endelig kan de to Apple-højttalere genkende op til seks stemmer hos sine brugere. På den måde er der nem adgang til ens spillelister eller kalender.

HomePod fås i hvid og i den nye kulør ”midnat”. Homepod mini kan man til gengæld vælge i fem farver – orange, gul, blå, hvid og Space Grey. Begge højttalere leveres med et vævet strømkabel i matchende farve….

Apple vil også gerne sælge HomePods som del af et Apple TV system. (Foto: Apple)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Unity fyrer i fremgang