Test: En ny stjerne på mobil-himlen

Danmark har slet ikke hurtigt internet

(Foto: Headway)

I de seneste tre år er den gennemsnitlige download hastighed fra internet nærmest fordoblet på verdensbasis.

I dag er den nået op på 46,7 Mbps, viser en dugfrisk analyse fra den britiske telemyndighed Cable.co.uk. Her har man målt internet-hastigheden i 220 lande og territorier kloden rundt.

Som altid er der store forskelle fra land til land, men illusionen om, at danskerne skulle have noget af det hurtigste internet i verden, holder slet ikke.

(Infografik: Statista.com)

Ifølge Cable.co.uk’s nye ”Broadband Speed League 2023” ligger Danmark helt nede på en global 71. plads.

Vores internet-hastighed ligger på 49,98 Mbps, hvilket er tæt på det globale gennemsnit, men langt fra de toplande som vi så gerne vil sammenligne os med.

Det hurtigste område med internet er Vesteuropa, hvor gennemsnittet ligger på 118,7 Mbps. Det er et pænt stor forspring foran Nordamerika med 94,0.

I den anden ende af skalaen finder vi Nordafrika med beskedne 9,8 Mbps downloads. De afrikanske lande syd for Sahara er ikke meget hurtigere med deres 12,1 Mbps i snit.

(Infografik: Statista.com)

Taiwan er det land i verden, der har det kvikkeste internet. Taiwaneserne kunne i gennemsnit downloaded data med 135,88 Mbps.

Frankrig og Holland følger lige efter med henholdsvis 152,45 og 142,49 Mbps. Langt over den bløde danske mellemvare på knap 50 Mbps.

Infografikken fra Statista.com har kun medtaget lande med mindst en million indbyggere.

Hvis alle blev inkluderet, ville den lille ø Jersey i den engelske kanal være verdensmester. Her kan indbyggerne glæde sig over en gennemsnitlig download hastighed på 264,52 Mbps….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Test: En ny stjerne på mobil-himlen