Test: To gode til under 2.500 kroner

Her er der grænser for frit internet

(Foto: Getty Images / Unsplash+)

I betragtning af, at over fem milliarder mennesker går online på internet hver dag, er det foruroligende at vide, hvor mange af dem kun kan se censureret og begrænset indhold.

I Danmark har vi heldigvis ikke de store problemer. Men kig blot nogle 1.500 kilometer østpå til Moskva og se, hvordan man (dygtigt) kan manipulere med nettets indhold og skabe en stemning i befolkningen, der ligger langt fra virkelighedens verden.

Næsten endnu mere aktuel er situationen i Pakistan, hvor den tidligere premier-minister Imram Khan blev arresteret i går. Det førte til uroligheder med både dræbte og hundreder af sårene.

Regeringens og myndighedernes svar var straks, at der blev sat filtre eller spærrer på internet adgang, mobiltelefoni og sociale medier for den pakistanske befolkning.

(Infografik: Statista.com)

Som verdenskortet i denne artikel viser alt for tydeligt, er pakistanere og russere langt fra de eneste folk, der har oplevet internet-beskæringer i det seneste år.

Kortet fra Statista.com baserer på tal fra Surfshark. Her holder man løbende en database opdateret, som holder øje med internets udvikling.

Databasen er senest opdateret den 8. maj, og da var der faktisk kun Europa, Nordamerika, Australien, Japan og New Zealand, som havde fuld internet-frihed.

Omvendt har Indien haft de fleste internet-restriktioner i det seneste år – nemlig 108. De fleste af dem – 83 – blev etableret i forbindelse med politiske protester….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Test: To gode til under 2.500 kroner