Nye hovedtelefoner skal overbevise i lyd – ikke i lir

Efter 25 år slut med dvd’er hos Netflix

(Foto: BlueMint / Wikimedia)

(Opdateret) De fleste ved, at Amazon trådte sine barnesko som den første rigtige boghandel på nettet. I dag er Amazon alt muligt, men stadig en netbutik hvor man kan købe bøger af papir.

Færre er nok klar over, at Netflix begyndte som dvd-handler på internet og siden har udviklet sig til at være verdens største streaming-tjeneste for film, tv-serier osv.

I modsætning til Amazon har Netflix nu slået en streg over sin fortid. I går fredag sendte Netflix sin allersidste dvd til en kunde.

Netflix solgte sin første dvd i 1998 – altså for 25 år siden.

(Infografik: Statista.com)

Det var en kopi af horror-komedien ”Beetlejuice.” Siden har Netflix sendt 5,2 millioner dvd’er i sine berømte røde konvolutter til 40 millioner kunder.

Den 16. januar 2007 åbnede Netflix så, hvad vi alle kender det for i dag. Som video-on-demand streaming tjeneste med efterhånden 238 millioner betalende medlemmer i 190 lande.

Det har været en mega-succes.

I 2011 havde Netflix en omsætning på 3,2 milliarder dollars – streaming og dvd langt sammen.

(Foto: Netflix / X)

Sidste år hentede Netflix 31,5 milliarder dollars fra streaming alene. DVD-forretningen udgjorde 150 millioner dollars eller under 0,5 procent af omsætningen – tendens faldende.

Derfor kom det ikke som den store overraskelse, da Netflix i april annoncerede at man ville stoppe dvd-salget den 29. september.

I mellemtiden har Netflix prøvet at hjælpe sit stadig mindre andre købere og lejere af fysiske dvd’er og Blue-Ray plader.

De fik tilbudt, at de kunne beholde de skiver, de havde hjemme. Samtidig fik Netflix tømt sine lagre….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nye hovedtelefoner skal overbevise i lyd – ikke i lir