Som en rejselysten flåde

Netflix vil ind i podcasts

(Foto: George Milton / Pexels)

Det kan godt være, at video streaming har været populært her under fodbold-EM, hvor danskerne ville følge de rød/hvide drenges meritter på grønsværen overalt – og gerne på mobilens skærm.

Faktum er imidlertid, at podcasts – altså rene audio programmer – er det helt stuuure nummer internationalt.

Det ses tydeligt i den iver, som markedets store medie-udbydere lægger i at skaffe sig så gode podcasts leverandører som muligt. De betaler gerne store honorarer for at sikre sig de bedste navne.

Det seneste eksempel er Netflix, der gerne vil supplere sit enorme udbud af film- og tv-serier med rent lyd-indhold.

Dermed hopper Netflix i kølvandet på Spotify og Apple, der allerede er veletablerede og store i podcasts med bl.a. separate abonnementer til lyttere af mini-radio-udsendelser og online foredrag.

Næsten seks af ti amerikanere lytter til podcasts. (Infografik: Statista.com)

For tre uger siden gik Facebook ”all in” i det spændende audio medie ved at tilbyde, at udvalgte brugere kan lægge podcasts på deres profiler og sites i det sociale medie.

Netflix ser ud til at satse endnu højere. Verdens største video streaming tjeneste har nemlig lokket Apples indholds-chef for podcasts over til sig.

Ifølge nyhedstjenesten Bloomberg skal N’Jeri Eaton stå i spidsen for Netflix’ podcast programmer. Hun er journalist og skal sammen med Michelle Lee – også journalist – spydspidserne i NetFlix’ planer om at etablere en større stab af professionelt uddannede nyheds-medie-folk.

Ligesom Facebook er Netflix allerede aktiv i podcasts – men ikke så åbenlyst. Netflix tilbyder bl.a. supplerende talkshow audio-programmer til en række af sine video bestsellere som ”The Crown” eller ”Stranger Things”.

Netflix’ indkøb af de to nye mediefolk kunne dog tyde på, at tjenesten inden længe vil lancere egen-producerede podcasts, der dækker bredt over mange emner.

Måske Netflix har kigget misundeligt over på Spotify, der bl.a. har USA’s tidligere præsidentfrue Michelle Obama i stald som populær podcaster….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Som en rejselysten flåde