Så lille kan en Windows-pc blive

Nu får Messenger omsider tekst kryptering

(Foto: Meta)

WhatsApp har haft det i årevis, men søster-mediet Facebook Messenger har nøjedes med at love, at det kom – fuld end-to-end kryptering af tekster og meddelelser.

Senest i foråret var Mark Zuckerberg ude med en annoncering om den nye feature. Siden har kun få haft glæden af en beta-udgave.

Inden årets udgang skal det dog være så vidt. Millioner af Messenger brugere verden over vil kunne beskytte deres meddelelser og chats mod, at andre end de ønskede kan kigge med.

(Foto: Meta)

Stemme-opkald og video har været krypteret på Messenger siden 2021, men det er altså først nu, at hele mulletjavsen bliver beskyttet effektivt.

Meta begyndte at rulle den nye opdatering ud til Messenger i går. Det foregår trinvis, så regn ikke med, at du får den øgede sikkerhed før til efteråret.

Med end-to-end kryptering E2E) forvandles alle meddelelser og indlæg til en jungle af data, når de forlader ens mobil, tablet eller pc. Data kan først dekrypteres, når de når frem til modtagerens enhed.

(Foto: Meta)

Det kan lade sig gøre, fordi de nødvendige kodenøgler udelukkende ligger på de to enheder, der udveksler information. Ikke engang Meta eller Facebook kan læse, hvad der sendes via deres servere.

Meta oplyser, at man har benyttet lejligheden til at give Messenger den bedste beskyttelse til nogen offentligt tilgængelig kommunikations-platform.

Desuden vil Meta indbygge en særlig ”recovery” mulighed til krypterede chats. En oplåsning vil kræve enten en pinkode, eller at brugeren genererer en kode….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så lille kan en Windows-pc blive