Nye EU-regler for batterier er indført

Nu kan du købe en flyvende bil

(Foto: Alef Aeronautics)

Mens næsten alle og enhver har en elbil nu om dage, kan du snart imponere dine naboer, venner og kolleger med, at du skam drøner rundt i en flyvende personvogn.

Alef Model A er den nøgterne betegnelse for et fænomen, som vi ellers normalt forbinder med fremtids-film eller science fiction tv-serier.

Forskellen er bare, at Model A er meget virkelig. Så realistisk, at Alef Aeronautics har fået myndighedernes tilladelse til at bruge den flyvende bil over dele af Californien. Først og fremmest Silicon Valley.

(Foto: Alef Aeronautics)

Modsat de mange flyvende taxaer, som vi har set præsenteret i de senere år, ligner Model A faktisk en rigtig personbil.

Model A minder slet ikke om en foto-drone i overstørrelse, som de elektriske taxier gør med deres mange propellere.

De er vipbare, så de både kan drive mini-flyet frem og få det til at starte og lande lodret lige som en helikopter.

(Foto: Alef Aeronautics)

Alef Aeronautics vil ikke afsløre detaljer om deres teknologi. Både sider, top og bund af Model A har gitre, som formentlig gemmer på en slags elektrisk drevne jetmotorer.

Denne teknologi skal gøre det muligt, at det futuristiske fartøj både kan køre på gader og veje som en almindelig elbil. For i næste øjeblik at lette fra jorden og flyve elegant hen over trafikkøer, huse, træer og byer.

Alef Aeronautics’ topchef Jim Dykovny hævder imidlertid, at hans flyvende bil er meget mere sikker end de normale personvogne på vejene.

Alef Aeronautics er begyndt at tage imod forud-bestillinger på den flyvende bil, og ordrilerne vælter angiveligt ind trods astronomiske priser.

(Foto: Alef Aeronautics)

Fra begyndelsen skal Model A koste 300.000 dollars eller ca. to millioner danske kroner i USA. Senere skal prisen falde til 100.000 og derefter gradvis ned på 35.000 dollars, som er langtids-målet.

Alef kan eller vil ikke afsløre, hvornår bilen – eller er det et fly – kan leveres. Sådan var det jo også, før Elon Musk fik de første Tesla modeller på gaden.

Hos Alef er det nok mere kompliceret. Model A skal jo ikke kun have en type-godkendelse som en elbil, men også som et fly.

Derudover kommer vel også spørgsmålet, hvem der må sætte sig ind i kabinen eller cockpittet. Må man bruge nyheden på et almindeligt bilkørekort, eller kræver det mon en pilot-licens….

(Foto: Alef Aeronautics)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nye EU-regler for batterier er indført