Fra Hi-Fi til e-sport

Elbilen skal da også flyve

(Foto: Xpeng HT)

Mens autobranchen taler om elbiler og stort set ikke andet, pusler luftfarten med flere projekter, der bygger på små eldrevne taxa-fly.

Hvorfor så ikke kombinere de to ting og udvikle en elbil, der både kan køre på vejene – og når de er forstoppede – løfte sig som en helikopter og flyve videre et par hundrede meter oppe i luften?

Det kunne lyde som noget, der er taget direkte ud af en science-fiction film. Ifølge den kinesiske elbil fabrik Xpeng kan drømmen imidlertid allerede realiseres om tre år.

Xpeng forventer at sælge 50.000 elbiler i år og vokser med raketfart – ligesom amerikanske Tesla. Især går det godt for XPengs P7 model, der leverer samme rækkevidde som Tesla Model 3, men til den halve pris.

(Foto: Xpeng HT)

Samtidig kunne det se ud, som om kineserne har en mere farverig fantasi end Tesla. XPengs HT Aero projekt for en flyvende bil ligner en blanding af en elmotor-bestykket Bugatti sportsvogn og et Bell-Boeing V-22 Osprey militærfly.

Der er dog alvor i fantasien. Xpeng har nemlig rejst over en halv milliard dollars i investeringer til sin flyvende bil. Det vil gøre HT Aero til det femte-bedst finansierede eVTOL projekt i verden. eVTOL står for ”Electric Vertical Take Off and Landing”.

Det helt specielle ved Xpengs projekt er, at vinger og propeller kan klappes ud ved behov. Ellers kører HT rundt som en almindelig, men sporty designet elbil. Skal der flyves, åbnes bilens store bagagerum og to rotor-arme kommer til syne.

Xpengs stifter og topchef Deli Zhao var meget optimistisk, da han præsenterede HT Aero for den kinesiske presse lige før weekenden. Han regner med, at han kan levere den første flyvende elbil til kunderne fra 2024. Lad os se….

Indretningen i den flyvende bil fra Kina er også ret futuristisk. (Foto: Xpeng HT)

Nede på jorden liger HT Aero en “almindelig” super-sportsvogn a la Bugatti. (Foto: Xpeng HT)

(Foto: Xpeng HT)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fra Hi-Fi til e-sport