Twitter skifter navn til X mandag

Nu kan du mixe med din kaffemaskine

(Foto: LG Labs)

Hvis man har en gammeldags filter-kaffemaskine, kan man sagtens eksperimentere med indholdet af de mørke bønner.

Det er f.eks. ikke noget problem at blande to eller flere vidt forskellige kaffetyper i samme filter og på den måde skabe sin helt egen kaffesmag.

Det er straks meget sværere med de populære kapsel-kaffemaskiner. For ikke at sige umuligt. De kan typisk kun arbejde med en enkelt Nespresso kapsel ad gangen. Vil man skifte smag, må man lægge en ny kapsel i og så eventuelt blande i koppen eller kruset.

Sydkoreanske LG er verdens største fabrikant af OLED-skærme, der sidder både i mærkets egne tv, men også i displays fra mange andre. Blandt LG’s mest kendte kunder er danske Bang & Olufsen og den koreanske ærkerival Samsung.

LG har dog også haft tid til at finde på nye ting, der går videre end fladskærms-tv, laptops, smartphones, køleskabe, vaskemaskiner osv.

Duobo er den første kaffemaskine, der kan arbejde med to Nespresso kapsler på samme tid. (Foto: LG Labs)

Tilsyneladende er der kaffe-elskere i LG Labs divisionen, der var trætte af at være bundet til færdig-blandet kaffepulver i de ellers smarte og praktiske Nespresso kapsler.

Ergo designer man en ny kaffemaskiner, der bryder med traditionerne på flere områder. Når det nu skal være…

For det første ligner den nye LG Duo slet ikke en kaffemaskine. Man mindes snarere om en ufo eller et amerikanske månelandings-fartøj.

For det andet kan Duobo arbejde med to Nespresso kapsler på samme tid. Dermed står det helt frit for brugeren at mixe sin kop kaffe helt efter egen lyst og smag.

Det hele styres af en medfølgende app, hvor man både kan styre blandingen, men også temperatur, vandtryk, kaffemængde og kophøjde. Man bliver altså næsten en professionel barrista på sin smartphone.

Hele kaffebrygningen styres fra en app på mobiltelefonen. (Foto: LG Labs)

Betjeningen skal også være legende let:

Man begynder med at lægge to Nespresso kapsler i toppen af ufo’en. Derefter hældes op til en halv liter vand i en beholder, hvor den kan opvarmes på under 30 sekunder.

Blandings-forholdet kontrolleres af en mikroprocessor og indbyggede sensorer. To kopper kaffe eller to slags kaffe i samme krus skal stå rygende varm og klar på 40 sekunder.

For at hjælpe usikre købere af Duobo har LG lagt anbefalinger og forslag fra ”seks af verdens mest kendte baristaer”, reklamerer LG med i sit pressemateriale.

Via app’en skal det også være muligt at bestille kaffekapsler online. Om de kun kommer fra Nestlé selv, eller om også andre kaffemærker får adgang, nævnes ikke.

Til gengæld får vi at vide, at Duobo måler 29 gange 34 gange 31 centimeter og vejer 1,5 kilo. Det tre-benede bæst har både Android, Bluetooth og Wi-Fi 6.

(Foto: LG Labs)

Lidt show skal der naturligvis være, når man er en af verdens store skærm-fabrikanter. Duobo kommer således med et stort 10 tommers LCD-display, hvor brugerne kan følge slagets gang og de valgte kaffetyper.

Mellem kaffe-seancerne kan skærmen bruges til at læse emails, se nyheder i tekst eller video eller for den sags skyld reklamer og hele film og tv-serier. Hvem siger, at kaffe-brygning ikke kan være underholdende?

Fremfor bare at sende Duobo på markedet har LG valgt at afprøve forbrugernes reaktion ved at tilbyde den utraditionelle kaffemaskine via Crowd Funding portalen Kickstarter.

Det er ikke, fordi der mangler penge til at markedsføre Duobo. Slet ikke. LG følger bare en trend, som man også har set fra andre store elektronik-fabrikanter som f.eks. Sony eller Philips.

De bruger Kickstarter, Indiegogo og andre lignende portaler til at måle temperaturen hos slutbrugerne. Hvs der er mange, som forudbestiller et eksemplar, er det en god indikation på, at mange også vil købe, når Duobo kommer til salg i butikkerne.

Interesserede kan i øjeblikket booke et eksemplar af den futuristiske kaffemaskine formedelst 399 dollars eller ca. 2.670 kroner. Det er 50 procet lavere til den pris, man skal betale for Duobo fra december….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Twitter skifter navn til X mandag