Danskere vil helst online møder

NemID forlænges til november

 

(Foto: NemID)

Det kan godt være, at vi har fået en ambitiøs digitaliserings-minister i skikkelse af Marie Bjerre fra Venstre.

Hun har dog ikke kunnet forhindre, at flere af Danmarks prestige-objekter i et digitalt samfund slet ikke kører ordentligt for tiden.

I de senere uger har vi f.eks. oplevet, at e-boks har været nede adskillige gange. Det samme har MitID.

Forklaringerne hvorfor har manglet. Til gengæld har millioner af danskere været periodevist udelukket fra deres post fra der offentlige eller deres adgang til netbank osv.

Nu kommer så næste trin i, hvad der kunne tyde på, at de milliard-dyre it-systemer til digitalisering af det danske samfund ikke fungerer ordentligt.

Den fuldstændige overgang til MitID bliver udskudt igen igen. Nu hedder slutdatoen den 31. oktober i stedet for som hidtil den 30. juni. (Foto FOA / PR)

Digitaliseringsstyrelsen har nemlig meddelt, at man udskyder lukningen af NemID Erhverv med fire måneder.Oprindeligt skulle denne ”gamle” løsning være lukket ned med udgangen af juni 2023. Nu er den nye slutdato sat til den 31. oktober.

Digitaliseringsstyrelsens begrundelse er, at man ønsker at ”sikre en sikker og problemfri overgang for centrale og komplekse systemer og organisationer såsom kommuner og regioner.

I praksis vil det betyde, at almindelige borgere kan fortsætte med at bruge NemID indtil november. Det sker dog med begrænset drift.

Således vil der ikke længere blive udstedt nye NemID. Samtidig lukkes for support af NemID og NemID Erhverv.

Borgere vil derfor opleve, at de med NemID kan få adgang til stadig færre selvbetjenings-tjenester efter den 30. juni. Her kan man så kun bruge MitID….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Danskere vil helst online møder