Stor lyd i lille Marshall

NemID forlænges til oktober

 

(Foto: Fagbladet FOA / PR

Ikke overraskende fortsætter problemerne med den store overgang fra NemID til det nye MitID system, som alle danskere skal bruge fremover.

MitID har været forfulgt af tekniske uheld lige fra begyndelsen. Måske også fordi det er en meget stor proces at samle både den offentlige sektor, bankerne og mange private virksomheder under et fælles identifikations-system.

Deadline for MitID er således blevet udskudt flere gange og bliver det nu igen. Næste dato er den 31. oktober 2022, men Digitaliseringsstyrelsen håber, at flest mulige vil være flyttet over den 30. juni.

Problemet ligger denne gang ikke i selve it-systemet, men ude i mange kommuners Borgerservice, hvor man slet ikke har kapacitet til at hjælpe tvivlrådige danskere med overgangen.

Hvis man f.eks. er kommet skævt ind på systemet, mens man forsøger at flytte sig selv online over på MitID –  og f.eks. skal have nye passwords – kan det let tage flere måneder at få en tid til hjælp hos sin kommunes Borgerservice.

Den ting skal nemlig foretages på god gammeldags og analog facon ved et fysisk møde kommunen. Ens bank, der ellers har givet besked om, at nu skal man skifte til MitID, hvis man fortsat vil have adgang til netbank, kan eller må ikke hjælpe.

(Foto: Digitaliseringsstyrelsen)

Arbejdsbelastningen i Borgerservice er blevet øget yderligere af flygtninge-strømmen fra Ukraine, ændrede pasregler og en folkeafstemning om forsvars-forbeholdet..

Digitaliseringsstyrelsen kalder MitID problemet for en ”helt særlig situation i Borgerservice” i sin pressemeddelelse.

Well, det kan man vel godt, selvom man ikke rører ved den egentlige udfordring – nemlig at mange borgere slet ikke kan se nogen grund til at droppe NemID til fordel for MitID. Og slet ikke, når det er så besværligt med et nyt system, der åbenlyst er fyldt med fejl.

Med MitID forsvinder bl.a. det velkendte NemID nøglekort – ”papkortet”. Det kan nemlig let kopieres og lever ikke op til EU’s krav om stærk kunde-identifikation – også kaldet for 2-faktor autentifikation. Derfor haster det med at få lukket NemID, skriver Digitaliseringsstyrelsen.

De danske banker er for længst stoppet med at bruge papkortet i forbindelse med nethandel – upåagtet at sluttidspunktet for overgangen til MitID nu rykkes. Bankernes kunder skal i stedet benytte NemID nøgle-app’en på deres mobiltelefon.

I alt skal omkring fem millioner borgere have MitID. 3,4 millioner har fået det, og hver uge kommer yderligere ca. 150.000  med.  Den

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stor lyd i lille Marshall