Stor lyd til meget lille pris

Kodak blæser stort op

(Foto: Kodak PhotoPlus)

Det kan godt være, at Kodak sov i timen, da den digitale foto-bølge oversvømmede verden for 20 år siden.

Inden da brugte næsten hver eneste fotograf filmene i de gule og sorte æsker, ligesom Eastman Kodaks små Instamatic kameraer var en ren landeplage i årtier.

Kodaks forsøg på at overleve i den digitale verden har heller ikke være kronet med held – hverken Kodak smartphones, batterier eller printere.

Fotogiganten gik konkurs i 2012, og siden da har bl.a. det ukendte amerikanske firma C+A Global købt sig til rettighederne på Kodak navnet.

Det sidste nye skud på stammen fra Kodak i det nye regi er netop dukket op i skikkelse af en billig video-projektor, der kører med Android TV styresystemet.

Den lille Kodak Flik HD10 Smart Projector er lille og handy. Den kan faktisk finde plads i en stor lomme.

Den trådløse fjernbetjening indeholder en mikrofon, så man kan styre Kodak projektoren med sin stemme og Google Assistent. (Foto: Kodak PhotoPlus)

Projektoren kan blæse billeder op i 150 tommers størrelse på en væg eller et lærred. Det sker i Full HD kvalitet og 2.000:1 i kontrast.

Lysstyrken er dog beskeden med 200 ANSI, så Kodak projektoren kan bedst anvendes i mørklagte rum. I hvert fald, hvis man vil se i detaljer, hvad der vises af film, video og billeder.

Projektoren kommer med dual-band Wi-Fi og direkte adgang til Google Play Store med apps til f.eks. Netflix, YouTube og Amazon Prime Video.

Kodak har også indbygget Chromecast og Apple AirPlay, så projektoren f.eks. kan forbindes til en iPhone, iPad eller Macbook. Dertil kommer Bluetooth samt stik til HDMI- og USB-kabler.

Meget smart har Kodak placeret en mikrofon i den trådløse fjernbetjening. Så behøver man ikke trykke på remotens knapper, men kan i stedet indtale sine kommandoer via Google Assistant,

Kodak Flik HD10 koster beskedne 270 dollars eller ca. 1.850 kroner. Til sommer skal der komme en mere lyskraftig HD9 model….

www.kodakphotoplus.com

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stor lyd til meget lille pris