Google må trække i land

OnePlus overrasker til lav pris

(Foto: OnePlus)

Helt som forventet ville det næste udspil fra OnePlus være en ny smartphone i budget-klassen. Altså en mobil med 5G, der kan købes for under 2.500 kroner.

Med sin nye Nord CE 3 Light telefon nøjes OnePlus dog ikke med bare at præsentere en 5G mobil, hvor prisen er presset ned.

Telefon-nyheden indeholder flere positive overraskelser, der sætter nye standarder for, hvad man kan forvente af en smartphone i denne prisklasse.

Først og fremmest kommer OnePlus Nord CE Light 3 med et kamera på hele 108 megapixel. Det er der ingen andre kendte mærker, som kan levere til så få kroner.

Desuden tilbyder OnePlus nyheden en hurtig opladning af en kaliber, der var forbeholdt de dyreste Android telefoner for blot et par år siden.

OnePlus lægger ikke skjul på, hvem der er den primære målgruppe for den kamera-stærke nye mobiltelefon til økonomi-pris. (Foto: OnePlus)

Med 67 watt via kabel kan man fylde sin Nord CE Lite 3 op fra 0 til 100 procent på under 40 minutter.

Opladning til 80 procent klares på en halv time. Det er meget flot for prisklassen og langt hurtigere, end f.eks. Samsung og iPhone kan præstere.

Derudover har OnePlus indbygget sin såkaldte ”Endurance” teknologi in Nord CE 3 Lite. Den skal først og fremmest sikre, at telefonens batteri lever længere end normalt.

OnePlus har anbragt hele 12 temperatur sensorer rundt omkring i mobilen. De skal sørge for, at Nord CE 3 Lite aldrig løber varm.

Samtidig garanterer OnePlus, at batteriet kan genoplades op til 1.600 gange, før det begynder at miste pusten. Hidtil helt uset i en prisklasse, hvor telefonerne bliver udskiftet ofte.

En af hoved-attraktionerne i den nye Nord CE 3 Lite er kameraet på 108 megapixel. (Foto: OnePlus)

Endelig disker den nye OnePlus op med en større skærm end på sin forgænger. For at spare på omkostningerne er displayet af LCD-typen – ikke OLED som på dyrere mobiler – men det er med 6,72 tommer stort og flot for prisklassen.

Lige så vigtigt som størrelsen er det for fans af computerspil og video-afspilning på mobilen, at OnePlus skærmen er hurtig.

Den opdateres op til 120 gange i sekundet (Hz), og ”refresh” hastigheden kan man brugeren selv vælge i seks trin – ligesom på den mere end dobbelt så dyre storebror OnePlus 11.

Lidt skuffende er det til gengæld, at OnePlus nøjes med Qualcomms lidt brystsvage Snapdragon 695 processor. Det er samme motor, som også sidder i forgængeren CE 2 Lite.

Forklaringen er uden tvivl, at OnePlus kan få denne 5G chip billigt hos Qualcomm. De manglende kræfter forsøger OnePlus så at kompensere for med forbedringer i oplade-hastighed, skærm, lydkvalitet og kameraer.

OnePlus har placeret to højttalere over og under skærmen. De håndteres af en stereo-forstærker, der skal kunne spille meget højere end normalt på en smartphone i økonomiklassen.

Fabrikanten hævder, at lydstyrken kan nå et niveau af 200 procent af det normale. I praksis er det nok, som om mange ”overdrejede” sin volumen knap. Hvis den før havde 10 som det maksimale, kan man nu skrue op til 12.

Hovedkameraet I OnePlus Nord CE 3 Lite er på 108 megapixel, hvilket må være noget af en rekord for prisklassen.

Kameraets kvalitet vender vi tilbage til I en separat test, men de mange ekstra pixels skal bl.a.  gøre det muligt at få en zoom-funktion uden tab i billed-kvalitet.

Det imponerende hoved-objektiv suppleres af dybde-sensor og en makro-linse til nær-optagelser. Begge på kun 2 MP. Her er vi så tilbage ved de typiske begrænsninger på en budget-klasse telefon.

OnePlus tilbyder kun sin nye Nord CE 3 Lite 5G i en variant med 8 GB RAM og 128 GB lager:

Sidstnævnte kan man udvide med et MicroSD kort, mens man kan udnytte en særlig Virtual RAM feature til at låne noget af telefonens lager til ekstra RAM. Det kan f.eks. være praktisk til at have flere apps kørende i baggrunden.

Den nye billige OnePlus fås i enten mørkegråt eller lysegrønt. Prisen ligger som nævnt på meget overskuelige 2.500 kroner.

Telefonen ligger i danske butikker som Telia, Callme, Telenor, 3, Oister, CBB, Proshop, Elgiganten, Power og Bilka….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Google må trække i land