De mest populære apps i Danmark

Russerne får stenalder mobil

(Foto: Megafon / Twitter)

Inden Vladimir Putin involverede nabolandet Ukraine i en blodig krig for snart 11 måneder siden, havde russerne adgang til de fleste moderne smartphones, som vi også kender i Danmark.

Derefter trak de store internationale mobilmærker som Apple, Samsung, Sony eller Google sig ud af Rusland.

Med det resultat, at mange russere i dag må nøjes med telefon, der ser ud til at være taget lige ud af stenalderen.

I hvert fald ligner den nye Fontel FP 200 noget, som vi ringede med og sms’ede på tilbage i 1990’erne.

OK – jeg ved godt, at de såkaldte feature-telefoner er lidt trendy hos retro-fans. Bare spørg hos Nokia.

Men jeg tror nu ikke, at det er nostalgi, som får tusinder af russere til at købe Fontel FP 200.Det er snarere mangel på nye smartphones fra vesten – og måske også en presset privat-økonomi.

Ruslands næst-største teleselskab Megafon sælger nemlig Fontel mobilen for kun 790 rubler, hvilket svarer til godt 80 danske kroner. Russerne kan også købe nyheden på afbetaling over seks måneder.

Da Rusland også, når det gælder chip-teknologi, er udelukket fra vestlige leverancer, har Megafon hentet sin Fontel FP 200 på en af de mange mobiltelefon fabrikker i Kina.

Megafon kører store annoncer for nyheden i russisk tv og såmænd også på Twitter. Her praler teleselskab med, at Fontel er en ”mobil revolution”.

(Foto: Megafon / Twitter)

De fleste danskere vil nok mene noget helt andet: Telefonen kan f.eks. kun køre 2G – ikke engang 4G, som (næsten) alle mobiler i Danmark.

FP 200 har også et ”stort» farve-display på 1,77 tommer, plads til to SIM-kort og muligheden for at udvide det interne lager til 32 GB via MicroSD kort.

Batteriet er på beskedne 600 mAh, hvilket dog ikke skal grine af. Fontel nyheden bruger nemlig meget mindre strøm end moderne smartphones og kan derfor køre flere dage på en opladning.

Det måske bedste ved telefonen er, at den har rigtige fysiske taster ligesom i gamle dage. Man kan derfor skrive sms hurtigere og mere sikkert uden tastefejl end på et stort display med virtuelt keyboard.

Ifølge Megafon går salget af Fontel strygende. Antallet af feature-telefoner som FP 200 ligger på mellem 15 og 17 procent af trafikken i selskabets mobilnet. Med en stigende tendens, skriver Megafon i en pressemeddelelse.

Derfor er Megafon heller ikke tilbageholdende med sine lovprisninger af telefonen:

”Fontel FP 200 er ergonomisk designet og så let at betjene, at folk i alle andre kan bruge den efter få minutter – også børn og ældre.” Det er nok ikke helt forkoet.

Samtidig fortæller Megafon, at Fontel telefonerne er ”udviklet under hensyn til de aktuelle behov hos vores brugere. FP 200 kan sagtens konkurrere med andre telefoner på det russiske marked eller erstatte de (udenlandske) mærker, som har forlagt Rusland.”

Megafon lover i øvrigt, at der er hele otte nye Fontel modeller på vej. Mindst en af dem er en folde-telefon. Dem kendte vi også udmærket for 25 år siden fra f.eks. Ericsson, Nokia og Motorola….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De mest populære apps i Danmark