Russerne får stenalder mobil

Aurora forlænger livet i køleskab

(Foto: Uvera)

Det er altid ærgerligt, når man har købt friske madvarer og så ikke får dem brugt i de par dage, de normalt kan holde sig i et køleskab.

En ny smart kombination af en ultra-violet lampe og en automatisk vakuum indpakning af madvarerne lover en mellem 25 og 218 procent længere levetid i køleren.

Den idé, der er udviklet af forskere på Saudi Arabiens King Abdullah University of Science and Technology (KAUST), vandt forleden en Innovation Award på CES Show 2023 udstillingen i Las Vegas.

Med ved købet af en Aurora følger et sortiment af BPA-frie kunststof containere, som kan bruges til at opbevare madvarerne i. Det være sig frugt, grøntsager, kød, fjernkræ eller fisk.

Hele herligheden styres fra en medfølgende app til mobiltelefonen. Den kan give brugeren en ny dato for, hvor længe de pågældende madvarer kan holde sig i køleskabet. Desuden advarer app’en i god tid om, at tiden er ved at udløbe for indholdet i en eller flere containere.

(Foto: Uvera)

Brugeren starter med at placere sine friske madvarer i en af beholderne. Derefter anbringes boksen i Aurora apparatet – præcist ligesom i en mikrobølgeovn.

Næste trin foregår dog lidt anderledes og mere high-tech’et:

Efter at have trykket på en startknap, vil Aurora app’en via Google Assistant spørge, hvad det er, containeren indeholder. Svaret giver brugeren mundtligt ved f.eks. at sige broccoli til sin mobil.

I de næste 30 sekunder vil Aurora så lyse boksens indhold op med UVC-stråler, der dræber alle bakterier og virus, der måtte ligge på madvarens overflade.

Når det er gjort, suger Aurora al luft ud af containeren via en ventil i låget, så den madvarerne bliver efterladt i vakuum. Desuden vejer apparatet automatisk indholdet.

Vægt og typen af madvare bruger app’en til at beregne levetiden i køleskabet meget præcist. Til sidst flytter brugeren sin færdig-behandlede container fra Aurora til køler.

De saudiske forskere har dannet deres eget firma Uvera, der skal markedsføre Aurora teknologien over hele verden.

Selv om man skulle mene, at Saudi Arabien har olie-penge nok, søger Uvera i øjeblikket finansiering af en storproduktion via Crowd Funding på iværksætter platformen Indiegogo.

Her kan interesserede forudbestille et eksemplar formedelst 639 dollars eller ca. 4.730 kroner. Det er 30 procent billigere end den senere butikspris. Med i pakken får man et Aurora apparat og seks containere i to størrelser. Levering vil ske til juli….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Russerne får stenalder mobil