2022 dårligt år for tech-aktier

Disse telefoner købte vi i december

(Foto: Apple China)

Selvom der er mangel og ventetid på iPhone 14 Pro og Pro Max, har det ikke holdt danskerne fra at bestille de dyreste Apple telefoner i december – som julegave til sig selv eller andre.

I hvert fald topper de store iPhones igen salgslisterne hos to af landets største teleselskaber 3 og Telia. Som sædvanligt, for over halvdelen af de nye smartphones, som sælges og er i brug i Danmark, har æble-logoet på.

Kunderne hos teleselskabet 3 har altid været mere iPhone-fokuseret end kunderne i gennemsnit hos de øvrige danske teleselskaber. Det ser man også på listen over de 10 mest solgte telefoner i december.

Her er hele otte telefoner en Apple. Kun en enkelt Samsung har kæmpet sig ind på en sjetteplads, mens OnePlus 10 Pro slutter feltet på en tiende-plads.

Alligevel er der overraskelser at finde i 3’s december-salg af smartphones:

Da iPhone 13 var på sit højeste for et år siden, fandtes der mange special-versioner af telefonen. Denne Tyrannophone fra russiske Caviar indeholder f.eks. et lillebitte stykke tand fra en ægte t-rex. (Foto: Caviar)

Den første iPhone 14 dukker nemlig først op helt nede på en femteplads, hvor de seneste nye iPhones ellers plejer at sidde godt og fast på top-placeringerne.

I stedet har fire iPhone 13 modeller fra forrige år indtaget de øverste fire pladser i Top-10. Oven i købet meget markant.

Teleselskabet 3 har f.eks. solgt fire gange flere iPhone 13 end iPhone 14 Pro i julemåneden. Det kan der være flere forklaringer på.

En af dem er nok mangel på iPhone 14 Pro telefoner som følge af leverings-problemer i Kina, hvor verdens største iPhone fabrik måtte lukke ned på grund af udbredt Corona smitte blandt medarbejderne.

En anden forklaring kan være, at 3 har haft gode tilbud på iPhone 13 i december. Samtidig kan mange danskere have mistet lysten til at betale 10.000 kroner eller mere for en ny iPhone 14, når forgængeren kan næsten det samme og koster meget mindre.

Her er så Top-10 listen over de bedst sælgende mobiltelefoner hos 3 i december:

  1. Apple iPhone 13
  2. Apple iPhone 13 Pro
  3. Apple iPhone 13 Pro Max
  4. Apple iPhone 13 mini
  5. Apple iPhone 14 Pro
  6. Samsung Galaxy S22
  7. Apple iPhone 12
  8. Apple iPhone 14 Pro Max
  9. Apple iPhone SE 3rd Gen 5G
  10. OnePlus 10 Pro

Hos konkollegerne fra Telia sidder Apples iPhones på seks af ti pladser på hitlisten – heriblandt de fire fineste placeringer.

Det har givet plads til fire mobiler af andre fabrikanter, som der blev købt flittigt af hos Telia i julemåneden.

Det er Samsung på femte- og sjette-pladsen, mens OnePlus lander på position otte. Top-10 hos Telia lukkes af med den helt nye Google Pixel 7 Pro på tiendepladsen:

  1. Apple iPhone 14 Pro
  2. Apple iPhone 14
  3. Apple iPhone 13
  4. Apple iPhone 14 Pro Max
  5. Samsung Galaxy S22 Ultra
  6. Samsung Galaxy S22
  7. Apple iPhone 11
  8. OnePlus 10T
  9. Apple iPhone SE
  10. Google Pixel 7 Pro

Flere teleselskaber tager imod gamle brugte mobiler, når man køber en ny. Til gengæld er Telia det eneste, der laver statistik over, hvilke telefoner danskerne ikke gider bruge længere. De tal ender i Telias Recycle hitliste, som offentliggøres hver måned.

I den netop overståede december stod der Apple på alle de fem telefoner, som blev afleveret oftest til genbrug hos Telia.

Til gengæld er det overraskende at se, at iPhone 11 optræder både på listen over de mest solgte smartphones i december – og samtidig er den telefon, som blev kasseret oftest.

Apple introducerede iPhone 11 i 2019 og har stoppet produktionen i 2022….

  1. Apple iPhone 11
  2. Apple iPhone 12
  3. Apple iPhone 8
  4. Apple iPhone SE
  5. Apple iPhone XS

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

2022 dårligt år for tech-aktier