Bedre tv-lyd fra LG

2022 dårligt år for tech-aktier

(Foto: Getty Images / Unsplash+)

År efter år er de store amerikanske tech-firmaer bare gået frem og gjorde deres ejere rige. Nogle af dem til verdens mest velhavende.

Den optur har forvandlet sig til præcist det modsatte. I 2022 tabte ”the big five” – også kaldet GAMAM for Google, Apple, Meta, Amazon og Microsoft – voldsomt i aktie-værdi.

Med tab i værdi på 27, 29 og 39 procent klarede Apple, Microsoft og Alphabet (Google) sig betydeligt dårligere end aktie-markedet som helhed. Aktier i USA’s 500 største virksomheder faldt således med 19 procent i gennemsnit i 2022.

Helt galt gik det for Amazon og Meta (Facebook). Amazons aktier mistede halvdelen af deres værdi – Metas sågar 2/3.

(Infografik: Statista.com)

Den nedtur betød samtidig, at de to mistede deres medlemskab af den eksklusive billion-dollar-klub. Medlemskabet må Apple, Microsoft og Google nu dele med Saudi-Arabiens statslige olieselskab Aramco.

Galopperende inflation, stigende renter og en makro-økonomisk usikkerheden får skylden for tech-giganternes nedtur i aktie-værdi. Der er dog også andre vægtige grunde:

Apple og Microsoft kører f.eks. glimrende”, men investorerne tvivler på, at de to kan levere samme vækst i de kommende år.

Alphabet og Meta – og dermed Google og Facebook – er hårdt ramt af nedgangen i reklame-indtægterne.

Hos Facebook kommer så oveni, at aktionærerne ikke længere tror på de store milliard-investeringer i fremtidens Metaverse internet….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bedre tv-lyd fra LG