Samsung tv bliver hurtigere

Disse mobiler købte vi i december

iPhone 13 Pro. (Foto: Lukgehr / Pixabay)

December var ikke kun præget af julehumør og Corona-restriktioner, som forhindrede mange af de traditionelle jule-arrangementer.

Årets 12. måned var også påvirket af leverings-problemer. Meget af den elektronik, som stod øverst på ønskesedlerne, kunne simpelthen ikke skaffes til at ligge under juletræet.

Derfor har mange danske forbrugere enten fået et produkt af et andet mærke end det, de allerhelst ville have. Eller de har fået et til-gode-bevis og må væbne sig med tålmodighed, indtil varerne lander i danske butikker igen.

”Supply Chain” problemet ser dog ikke ud til at have været så akut i december, når det gældert nye mobiltelefoner. Og slet ikke hos Apple, der også dominerede salget i den forløbne måned hos to af landets største teleselskaber.

HTC’s 10 år gamle Sensation XE var overraskende den mest indbyttede brugte telefon hos Telia i december. (Foto: CamWow / Wikimedia)

Hos 3 sad Apple således på otte af pladserne i månedens Top-10. Kun Samsung har formået at blande sig med to modeller i julemånedens salg:

 1. Apple iPhone 13
 2. Apple iPhone 13 Pro
 3. Apple iPhone 13 Pro Max
 4. Apple iPhone 13 mini
 5. Apple iPhone 12
 6. Samsung Galaxy S21
 7. Apple iPhone 12 mini
 8. Samsung Galaxy A32
 9. Apple iPhone SE 2nd gen
 10. Apple iPhone 11

Hos konkollegerne fra Telia var iPhones knap så dominerende i december-salget af mobiltelefoner.

Apple stod for seks pladser på Top-10 inklusive førerpositionen. Til gengæld var Samsung dobbelt så stærkt repræsenteret med fire modeller hos Telia:

 1. Apple iPhone 13
 2. Samsung Galaxy S21
 3. Apple iPhone 13 Pro
 4. Apple iPhone 13 Pro Max
 5. Samsung Galaxy S20 FE
 6. Apple iPhone 11
 7. Apple iPhone 13 mini
 8. Apple iPhone 12
 9. Samsung Galaxy S21 Ultra
 10. Samsung Galaxy A22

Karakteristisk for hitlisterne fra begge teleselskaber er, at danskerne er vilde med at købe de dyre smartphones. Luksus-modellerne fra Apple og Samsung sælger bedre end mellemklasse og budget-mobilerne.

Til sidst: Apple plejer også at dominere Telias Recycle service, hvor man kan få penge for sin gamle mobil ved køb af en ny.

Sådan var det ikke i december: Meget overraskende er HTC’s gamle Sensation XE model den telefon, som er givet i bytte oftest. Også Samsungs Galaxy A5 har sneget sig ind på listen:

 1. HTC Sensation XE
 2. Apple iPhone 11
 3. Apple iPhone XR
 4. Samsung Galaxy A5
 5. Apple iPhone 8

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Samsung tv bliver hurtigere