B&O fejrer nytår på kinesisk

Foldemobiler boomer i 2023

(Foto: Samsung)

I dag sidder Samsung godt og grundigt på markedet for folde-mobiler. Det gælder ikke mindst i Danmark, som er et af de lande i verden, hvor der sælges flest klap-mobiler.

Samsungs suveræne position med Galaxy Z Flip og Z Fold skyldes dog ikke alene telefonernes kvalitet. Mangel på konkurrenter har lige så stor betydning.

Det vil ændre sig her i 2023, hvor vi vil se mange flere folde-mobiler og et marked for de elegante mobiler, som vil boome. Helt modsat de traditionelt designede smartphones, hvor det globale salg fortsætte med at falde.

Det spår analysefirmaet Digital Supply Chain Consultants (DSCC), der samtidig forudser, at Samsung vil tabe store markedsandele på grund af den øgede konkurrence.

De to søsterfirmaer OPPO og Vivo, hvor OnePlus også hører til, er begge aktive med folde-mobiler. De kan blive stærke rivaler for Samsung. (Foto: OPPO)

Store navne som Xiaomi, OPPO og Vivo er på vej med nye folde-telefoner. Huawei og Motorola er der allerede, og den store joker bliver Google.

Google har længe rumlet med en Pixel Fold på vej, men vi mangler endnu at høre om en dato. Kommer den i 2023, vil den påvirke markedet stærkt, vurderer DSCC.

Det gælder ikke mindst på Googles hjemmemarked i USA, hvor Samsung sælger 29 procent af sine klaptelefoner i verden.

Apple er selvfølgelig også en joker, men analytikerne fra DSCC tror ikke på, at vi får en iPhone Fold at se i 2023. Først kommer en iPad, der kan klappes sammen – og det sker næppe før i 2024.

Huawei har formentlig markedets billigste foldemobil med sin Pocket S, men den får vi desværre ikke at se i Danmark. Huawei har nemlig for nylig lukket sit danske kontor. (Foto: Huawei).

DSCC regner med, at salget af folde-telefoner vil stige med mindst 33 procent i 2023 til omkring 17 millioner enheder worldwide. I de seneste måneder af 2022 blev der købt 5,2 millioner klap-mobiler.

Det er stadig langt færre end traditionelle smartphones. Her lyder det seneste tal fra Statista på 1,43 milliarder styk i 2021.

DSCC mener, at Samsungs salg af Z Flip og Z Fold er faldet med op til 50 procent i efteråret. Tilbagegangen vil fortsætte ind i det nye, indtil Samsung lancerer nye udgaver af Galaxy Flip og Fold. Så stiger salget til gengæld kraftigt igen.

Det er et helt normalt markeds-forløb, som f.eks. Apple også oplever år efter år. Fjerde kvartal inklusive er den bedste periode for iPhone-salget. Det falder til gengæld i andet kvartal året efter, fordi en ny generation iPhones lanceres i september….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

B&O fejrer nytår på kinesisk