Et smash af en højttaler

Lenovo får egen business mobil

(Foto: EvLeaks)

Igennem årtier har vi set masser af ThinkPads – tænkepadder som den danske kælenavn. Det er laptops til professionelle brugere.

Først produceret af IBM og derefter af kinesiske Lenovo, der købte IBM’s pc- og server-divisioner for nogle år siden.

ThinkPads er fortsat populære på grund af deres høje kvalitet. Dertil kommer, at Lenovo har vundet interesse hos et nyt publikum med smarte og anderledes designede nye laptops.

Det næste store I “tænke-kategorien” bliver en smartphone. Den nye Lenovo ThinkPhone får premiere under CES Show 2023 udstillingen i Las Vegas lige efter nytår.

Lenovo vil markedsføre den nye ThinkPhone som en mobil for forretningsfolk. (Foto: Weibo / Kina)

Det karakteriske ved ThinkPhone er den ydre fremtoning. Telefonens bagside har nemlig samme let nuprede overflade som Lenovos ThinkPad computere. Diskret, som professionelt grej gerne må være.

På siden af den nye telefon kan man også øjne en rød knap. Sådan en har ThinkPads også midt i tastaturet, hvor den bruges som en mini-joystick til at styre markøren på skærmen. Hvad den røde dims skal bruges til på telefonen, er endnu ikke offentliggjort.

ThinkPhone har Lenovo ladet sit datterselskab Motorola udvikle og producere. Her har man masser af knowhow i smartphones, og man hjælper sikkert gerne sine ejer med en enkelt model eller to.

Indmaden i ThinkPhone vil derfor langt hen ad vejen være Motorola. Dog ikke nødvendigvis med den allernyeste topklasse elektronik.

Telefonens bagplade har samme let nuprede overflade, som også kendes fra Lenovos ThinkPad laptops. (Foto: EvLeaks)

Mærkelig nok kommer Lenovo ThinkPhone således ikke med Qualcomms seneste Snapdragon 8 Gen 2 motor ombord, men må nøjes med sidste års Gen 1 chip.

Den vil være rigelig stærk for langt de fleste, men valget understreger, at Lenovo satser mere på funktioner og features i ThinkPhone end på at løbe om kap med Android lejrens hurtigste nye modeller.

I sine første reklame-fotos viser Lenovo den nye ThinkPhone placeret ved siden af ThinkPads laptops. Derfor er det nærliggende at tro, at telefonen får særlige evner til at samarbejde med en Windows pc.

De sædvanligvis vel-informerede sociale medier i Kina foreslår f.eks, at laptop og mobil kan synkronisere deres skærm-visning, at telefonens brugerflade kan spejles over på pc’en (”Mirror Phone”, at de kan samarbejde omkring videomøder, eller at man kan tage telefon-opkald på sin laptop.

Hovedkameraet skal være på 106 megapixel. (Foto: Weibo / Kina)

Disse features kan godt minde om dem, som Samsung allerede tilbyder på sine dyrere Galaxy telefoner via sin DeX teknologi.

Sandsynligvis vil Lenovo ThinkPhone komme med en lynhurtig OLED skærm på 6,6 tommer og 144 Hz billed-opdatering. Forretningsfolk bruger jo også deres firma-mobil til spil og video-visning.

ThinkPhone får desuden et batteri på 5.000 Hz, der skal kunne lades hurtigt op med 68 watt via kabel. Telefonen er samtidig vandtæt efter IP68 standarden.

Til gengæld er der ikke lækket mange detaljer op om de tre kameraer, der sidder på Lenovo mobilens ryg. Faktisk kun, at hoved-objektivet bliver på 108 megapixel – præcist som på flere Motorola modeller i de dyrere prisklasser-

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et smash af en højttaler