Dustin vil sælge brugt IT

Hellere mobil end motion

(Foto: Jan Vasek / Pixabay)

Hver (rimeligt) voksne dansker har i dag mindst én mobiltelefon. Det viser statistikkerne, og de taler nok ikke usandt.

Tværtimod er smartphonen blevet en så stor del af vores hverdag, at syv af ti danskere siger, at de slet ikke kan undvære mobilen i hverdagen.

Tallet bliver nok snart meget højere, efter at regering og stat har tvunget os til at bruge MitID på mobilen.

Ellers kan vi ikke længere komme i online kontakt med vores bank, skat, sundheds-myndigheder og forsikrings-selskab.

En ny analyse, som Kantar har gennemført for Swappie, afslører samtidig, at hver femte dansker tjekker sin mobil mindst 16 gange i døgnet. Hver tredje gør det fem til 10 gange om dagen.

Swappie er en finsk-ejet kæde med afdeling i Danmark, der har specialiseret sig i at købe brugte iPhones, shine dem op og bagefter sælge dem igen som (næsten) nye. Refurbished Phones kalder man den slags.

Under Corona pandemien har danskerne også for alvor lært at bruge mobilen til online indkøb:

Swappie har specialiseret sig i at købe gamle iPhones, sætte dem i perfekt stand og sælge dem igen som næsten nye. (Foto: Swappie)

Ifølge den nye analyse køber næsten halvdelen af danskerne – 46 procent – telefonen til indkøb af dagligvarer. 41 procent shopper tøj, sko og ting til hjemmet ad den vej, mens 65 procent har smartphones som primær kontakt til venner og familie.

Men hvad er danskerne egentlig villige til at give afkald på for ikke at miste deres trofaste bedste ven med iOS eller Android ombord?

Sundheds-sektoren og fitness-freaks må blive chokeret, når de ser svaret i Kantars nye undersøgelse for Swappie:

Det afslører nemlig, at næsten hver tredje dansker – 29 procent – hellere vil undvære motion end deres mobiltelefon.

Lidt færre – 27 procent – er parat til at droppe rejser til fordel for smartphonen, mens en fjerdedel – 24 procent – gerne hopper over en god middag på restaurant.

Swappies danske landechef Casper Andersen gør i den forbindelse opmærksom på, at alt for mange mennesker lader deres gamle mobiltelefon samle støv i en skuffe eller et skab, når de køber en ny model.

Selvom genbrug af telefoner efterhånden bliver tilbudt gennem mange kanaler, er danskerne ikke rigtigt hoppet med på vognen.

Alle taler om grønne hensigter, men de glemmer bæredygtigheden og forlængelse af en telefons levetid ved at sælge den som brugt og ny-istandsat….

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dustin vil sælge brugt IT