Gør gamle tv smarte

Zoom vil meget mere

(Foto: Zoom)

Mens Corona pandemien rasede, gik video-møde-app’en Zoom fra totalt ukendt til at være en bestseller i mange millioner brugere klassen.

Zoom var nemlig gratis for de fleste og var nemmere at bruge end konkurrenterne fra bl.a. Microsoft og Google.

Senere har Zoom måttet erkende, at det ikke længere er nok bare at tilbyde en app til video-chat og -møder.

Folk vil have denne funktion integreret som del af hele deres arsenal af kontor-programmer på pc, tablet eller mobiltelefon.

Derfor kommer det ikke uventet, at Zoom nu kommer med både email og kalender, så app’en kan tage kampen direkte op mod Microsofts 365 og Googles Workspace pakker.

Zoom får bl.a. email for at kunne konkurrere med Microsofts populære kontorpakker. (Foto: Zoom)

Zoom vil endda gøre sin mail og kalender mere fleksibel end rivalernes. Man behøver f.eks. ikke hoppe fra den ene app til den anden for at løse sin opgave. Desuden vil Zoom åbne for, at man kan andre mærker mail og kalender i Zoom.

Nok så interessant er, at Zooms emails vil være fuldt krypterede – og dermed meget sikre – så længe de sendes mellem to eller flere Zoom brugere. Desuden kan man sende mails til eksterne brugere, som kan indeholde adgangs-begrænsede links og sættes til at udløbe efter et bestemt tidsrum.

Endelig vil Zoom tilbyde, at hver bruger får stillet 100 GB lager til rådighed til sine mails og tilhørende vedhæng. Det vil dog kræve, at man tegner et betalt abonnement på Zooms One Pro eller Standard Pro pakker.

I den nye Zoom Calendar bliver lokkemaden bl.a, at man direkte fra kalenderen kan se, hvilke af sine kontakter har tjekket ind til et online-møde. Man vil også kunne booke aftaler og tidsbestemme Zoom video-møder i kalenderen.

Næste år kommer også Zoom Spots. Det er et virtuelt samarbejds-rum, hvor kolleger kan holde sig ekstra tæt i kontakt via video-samtaler.

Zooms nye kalender kan integreres med video-møder. (Foto: Zoom)

Zoom video-møder vil få en Smart Recordings feature, der automatisk kan generere sammendrag og resuméer eller lave lister over ting, som skal gøres efterfølgende.

Man vil få flere møde-skabeloner på skærmen og muligheden for at optage videoer med kommentator-stemme og undertekster, som kan kan sende til kolleger og venner, der f.eks. ikke kunne deltage.

Virksomheder vil kunne få glæde af kunstig intelligens (AI) i en ny Zoom Virtual Agent, der f.eks. kan hjælpe kunder med at løse problemer.

Derudover fortæller Zoom, at man pusler med at integrere automatiske oversættelses-services til sine video-møder.

Zoom Phone kommer også til Chromebooks og til brug via en browser på pc’en. Endelig skal Zoom Rooms kunne integreres med det konkurrerende Google Meet.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gør gamle tv smarte