Corona lukker største iPhone fabrik

Hidtil billigste folde-mobil?

(Foto: Huawei)

Det er ærgerligt, at vi stort set ikke længere kan købe Huawei smartphones på det danske marked. De kinesiske telefoner var ellers kendt for markedets (måske) bedste kameraer og for høj ydelse til en ok pris.

USA’s bandlysning af Huawei på grund af spionage-mistanke gav dog verdens engang næststørste mobilfabrikant en voldsom nedtur.

Huawei blev smidt ud hos teleselskaber i mange lande – inklusive Danmark – og Huawei blev forhindret i at sælge 5G telefoner og bruge populære Android services som Google eller apps fra Facebook, Instagram, MitID osv.

Huawei lever fortsat, men sparker ikke helt så højt som tidligere. Spændende nyheder har Huawei også, selvom vi sandsynligvis ikke får dem at se i danske butikker.

Det gælder ikke mindst den nye Huawei Pocket S, der ser ud til at være markedets billigste foldemobil i topklassen.

Huawei er kendt for at introducere nye materialer til sine smartphones. Pocket S er således klædt i et cover af zirconium-baseret metal. (Foto: Huawei)

Kineserne kan fra næste uge købe den elegante nyhed for 5.988 yuan, hvilket svarer til ca. 6.600  danske kroner. Den dyreste variant koster 7.488 yuan eller ca. 8.300 kroner.

Selvom telefonen nok ville blive dyrere i Danmark, kunne Pocket S sagtens blive en alvorlig rival for Samsung, der sælger i massevis af sine Galaxy Z Flip4 og Fold4 til mobilglade danskere. Den eneste konkurrent, de har, er Motorolas nye Razer 2022.

Når Huawei Pocket S er klappet op, kigger man på et 6,9 tommers AMOLED display og 120 Hz billed-opdatering.

Det er altså større end hos både Samsung og Motorola. Skærmen viser Full HD+ billeder i 2.790 gange 1.180 punkter.

Ligesom sine rivaler har Pocket S også et alternativt display. Det sidder på ydersiden og kan bruges, når telefonen er foldet sammen.

Ret usædvanligt for mobiltelefoner fås den nye Pocket S i hele seks forskellige farver. (Foto: Huawei)

Hos Huawei har man gjort denne skærm cirkelrund, hvilket er med til at gøre Pocket S ekstra elegant at se på.

Selve displayet i OLED teknologi er kun 1,04 tommer stort og kan vise 340 gange  304 punkter, Det minder om et smartwatch anbragt på en mobil.

Endelig kommer Pocket S med et for folde-mobiler ret stort batteri på 4.000 mAh. Det kan lades op med 40 watt, så det tager 20 minutter at fylde batteriet halvt op.

Til sidst til skuffelserne, for dem er der desværre også flere af på Huawei Pocket S:

Den første finder vi på processoren, Det er en Snapdragon 778K mellemklasse-motor. Ikke helt så kraftig som den Snapdragon 8 Series 1, som Samsung og Motorola benytter.

Klap-telefonernes archilles-hæl er normalt den mekaniske hængslen, der åbner og lukker de to halvdele. Hos Huawei garanterer man, at Pocket S kan foldes 400.000 gange. Det svarer til, at man klapper sin mobil op og i 200 gange om dagen i fem år. (Foto: Huawei)

Den anden skuffelse kommer lige efter. Den nye Pocket S kan fortsat ikke bruge de nye 5G mobilnet.

Selvom de færreste danskere kan udnytte den øgede båndbredde i 5G og sagtens kan nøjes med 4, er det stort set umuligt at sælge en dyr smartphone her i landet, som ikke har 5G.

Den tredje skuffelse dukker op i kameraerne. De to på telefonens ryg er kun på 40 megapixel og en 13 MP til vidvinkel.

Ikke helt i klasse med, hvad man ellers er vant til at blive forkælet med fra Huaweis side, når det gælder fotokvaliteten.

Endelig bruger Pocket S Huaweis eget Harmony 3.0 styresystem. Det bygger på Android og er på mange måder bedre og mere moderne end Googles eget Android 12, men kan ikke bruge f.eks. Google Maps, YouTube osv. Det eneste sociale medie i Vesten, der har en app til Harmony, er TikTok.

På det kinesiske marked sælger Huawei den nye Pocket S i hele seks forskellige farver og I varianter med mellem 8 og 12 GB RAM og 128 til 512 GB lager….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Corona lukker største iPhone fabrik