Elbiler på stribe i Bella

Flad lyd til guitaren

(Foto: Eminent Technology

Når man taler erhvervs-sygdomme hos rock-musikere, er det normalt tinnitus, som bliver nævnt. Ringen for ørerne, fordi de har spillet for højt for længe.

I virkeligheden er hold i ryggen lige så udbredt. Medmindre musikerne har råd til roadies, skal de slæbe rundt på tunge højttalere og forstærkere.

Professionelle guitar-forstærkere er som regel nogle store og klodsede kasser i matsort eller gråt. Med mærke-navnet tydeligt fremhævet i guld eller orange på front-gitret foran højttaler-enhederne.

ModelTwenty spreder tonerne meget bredere end traditionelle guitar højttalere i store kasser. (Foto: Eminent Technology)

Eminent Technology fra Florida kommer nu med den helt rigtige løsning: Verdens første flade højttaler og forstærker til elguitaren.

Den måler 81 centimeter i højden, 56 cm i bredden og 6,4 cm i dybden. Hvad der er vigtigere- den nye Eminent ModelTwenty vejer kun 10 kilo. Det er ingenting på en musik-scene.

Ifølge Eminent har hver højttaler-enhed samme luft at bevæge som i et traditionelt 4 gange 12 kabinet. Det flade panel passer til forstærkere på mellem 20 og 100 watt.

Fabrikanten fortæller, at ModelTwenty opfører sig som en aktiv membran. Op til 400 Hz sendes tonerne ud som i et stempel. I højere frekvenser sker det med, hvad Eminent kalder “distributed mode operation.”

Den nye flade højttaler skal være lige velegnet til akustiske og elektriske guitarer. . (Foto: Eminent Technology)

På grund af sit særlige design kan højttaleren spille toner både en oktav lavere og en oktav højere end traditionelle guitar-kabinetter. Spredningen af tonerne skal samtidig være meget bedre og ikke kræve samme komprimering.

ModelTwenty har en følsomhed på 99 db / watt og en impedans på otte ohm. Ved hjælp af knapper på panelets bagside kan man indstille højttaleren til akustiske eller elektriske guitarer.

Desuden skal den flade nyhed også være velegnet som højttaler til keyboards, synthesizere, saxofoner eller violiner.

Den første ModelTwenty koster 2.600 dollars eller ca. 19.500 kroner pr. enhed. Senere kommer også en bas-højttaler og et komplet PAS-system med samme teknologi….

ModelTwenty er utrolig slank og handy i sammenligning med normale guitar højttalere. . (Foto: Eminent Technology)

På bagpladen er der omskiftere til forskellige instrument-typer (oppe til venstre) og stik til eksterne forstærkere – oppe til højre. . (Foto: Eminent Technology)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Elbiler på stribe i Bella