Sæt kamera på din fiskestang

Amazon køber Roomba

(Foto: iRobot)

Amazon er stor på mange ting. Ikke kun som verdens største online supermarked med tusinder af mærker på hylderne, men bestemt også på egne elektronik produkter.

Vi ser kun sjældent Amazons Fire tablets eller Echo højttalere på vores breddegrader, fordi Amazon endnu ikke har åbnet en egen webshop i Danmark.

Så ser det helt anderledes ud i udlandet, hvor Fire er det tredje-største tablet-mærke i verden, og Echo slås med Google om førstepladsen i trådløse højttalere.

Nu vil Amazon åbenbart også dominere rengørings-markedet – eller rettere folks gulve og robot-støvsugere.

Amazon meddeler nemlig i dag, at man vil købe iRobot, der fremstiller de populære Roomba robotter. Handelen koster 1,7 milliarder dollars i kontanter eller ca. 12,5 milliarder danske kroner.

(Foto: iRobot)

Salget slutter 32 års selvstændighed for iRobot, der blev grundlagt i 1990 af forskere på det berømte Massachusetts Institute of Technology – MIT.

I de første mange år udviklede iRobot robotter til militære formål – f.eks. den amerikanske hærs PackBot.

I 2002 overraskende iRobot markedet med at præsentere den første robot-støvsuger, som var så nem at betjene og overkommelig i pris, at de fleste husholdninger havde råd til at købe en.

Selvom Roomba længe var først og størst i markedet, er konkurrencen skærpet voldsomt i de senere år. I det seneste kvartal kom iRobot ud med underskud og et fald i omsætning.

Det var dog ikke kun konkurrenterne, som var skyld i nedturen. Også inflationen og Ruslands krig i Ukraine har fået folk til at passe bedre på deres penge.

Under Amazon har iRobot gode chancer for at vende tilbage til fordums styrke: Amazon kan pumpe flere penge i markedsføre og udnytte sin enorme salgs-platform til at promovere sin ”snart egen” robotstøvsuger….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sæt kamera på din fiskestang