Så er Office 2021 på vej

Har Amazon ødelagt Alexa?

(Foto: Nicolas J . Leclercq / Unsplash)

 

Egentlig er Alexa et oldgammelt personnavn fra Grækenland. Det har været udbredt i både drenge-udgaven som Alex og Alexander og i den lange pige-version Alexandra.

Meget kunne dog tyde på, at især Alexa varianten har mistet popularitet i USA. Siden 2015 er antallet af nydøbte piger, der skal hedde Alexa, faldet med 70 procent.

Verdens største online butik Amazon får skylden. Det var nemlig i 2014, at Amazon præsenterede sin digitale assistent Alexa og i 2015, hvor den første Amazon Echo højttaler kom på markedet med Alexa ombord.

Der kan selvfølgelig være mange årsager til, at et pige- eller drengenavn pludselig bliver trendy eller det modsatte. Nyfødte kongelige plejer  f.eks. at påvirke navn-givningen i  deres befolkning stærkt.

(Infografik: Statista.com)

Fakta er imidlertid, at antallet af små amerikanske Alexa piger er styrtdykket fra 6.052 til 1.995 i 2019. Her stammer de senere nye statistik-tal fra. I 2015 var Alexa det 32. mest populære navn til piger. Nu ligger det helt nede på 139. pladsen.

Navne- og trend-forskere forklarer det med to årsager:

Den ene er, at forældre har haft dårlige erfaringer med at købe ting hos Amazon. Det vil de ikke mindes om hver dag, når de skal kalde på deres datter.

Den anden er, at Alexa navnet har mistet meget af sin eksklusivitet. I dag har millioner af amerikanere en Alexa derhjemme. Ikke som en levende pige, men som en digital assistent der sidder i alt fra tv og højttalere til kuk-ure, døralarmer, mikrobølge-ovne, køleskabe, elpærer og videokameraer.

Kan I i øvrigt huske navnet på Alexas konkurrenter? Apple har Siri, Microsoft Cortana og Samsung Bixby. I den sammenhæng lyder Googles Assistent nærmest kedelig….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så er Office 2021 på vej