Hvorfor fejrer vi Mors Dag?

Fremtidens elektronik i boligen

(Foto: LAYER / Deutsche Telecom)

Det er højst tænkeligt, at teleselskaber er kreative, når det gælder udformning af elektroniske og digitale kredsløb.

Men smukt visuelt design er sjældent noget, som man nu om dage forbinder med de store selskaber, der hver måned hiver en formue ud af vores tegnebog for mobiltelefoni, internet, tv, streaming osv. Snarere noget funktionelt og effektivt.

Derfor kommer det som en lille overraskelse, at kæmpe Deutsche Telecom har en egen Design afdeling. Den allierer sig med unge og talentfulde tyske designere for at løse prioriterede udfordringer.

En af de få gange, hvor man kan kalde elektronik for kunsthåndværk. (Foto: LAYER)

 

Et af dem kunne f.eks. være den kæmpestore opgave at lave den moderne boligs indretning til en del af et produkts design – snarere end omvendt

Hvorfor?

Joh – som vi alle ved, bliver vores hjem mere og mere forbundne. Ikke med elledninger. Det har de været i mange år, men usynlige og trådløse Wi-Fi linier.

(Foto: LAYER)

De har nu fat i vores højttalere, mobiltelefoner, tv, laptops, tablets, dørklokker, alarmer, baby-kameraer, køleskabe, termostater osv. Kort sagt tingenes internet (IoT) eller det intelligente hjem.

Problemet er blot, at alle disse herlige ting ikke altid passer særlig godt sammen i ydre design. Ofte heller ikke i betjening, så man står med lutter smarte dimser, der spiller hver deres solo-melodi og ikke optimalt i husets samlede orkester.

Det er her, hvor Deutsche Telecom kontaktede det unge design-bureau LAYER. Mon der her sad talenter, som virkelig kunne diske op med noget kreativt på den front?

Lad nu være med at hælde suppe eller ris a la mande i skålen. Den er en vigtig del af husets digitale kommunikation. (Foto: LAYER)

Prøv at kigge på billederne i denne artikel. Her finder I svaret fra designeren Benjamin Hubert hos LAYER.

Ved første øjekast ligger Huberts Connectivity Concept ting, som vi allerede har og er glad for i hjemmet. Men det er også meningen.

Forestil dig så alle de seks forskellige apparater fra LAYER i din stue: Pludselig forsvinder de ligesom og opfører sig, som om de kun var én. De inter-agerer og betjenes præcist ens. Første mål med at gøre teknologien som en del af indretningen er opnået.

(Foto: LAYER)

Tag f.eks. routerrn. Sådan en plejer at ligne en kedelig plastik-boks, man svært kan undvære. Nogle gange forsøger routeren at forklæde sig som et pindsvin, når ekstra antenner på dens ryg skal gøre den trådløse data-transmission hurtigere og mere stabil.

Hos LAYER ligner routeren et bordspejl. Faktisk er det også en, fordi tingesten fungerer som et spejl, så længe routerens display ikke er aktivt.

Selv da viser routeren kun tekst i stedet for alskens tal, ikoner og billeder. På den måde bliver routeren et meget minimalistisk stykke tech.

Almiindelig service eller elektronik? (Foto: LAYER)

Næste trin er ”mesh repeateren”, der sørger for at sprede signalerne i en større bolig. Her i LAYER regi har den forvandlet sig til en lille skål af træ på skænken. Hvis man i stedet hænger repeateren op på væggen, kan de gå for at være en termostat af en slags.

For at spare plads har LAYER kombineret set-top boksen og en højttaler. Den indeholder også et lille webcam, for sådan et har vi jo vænnet os til i to år med Corona og masser af videomøder.

De tyske designere har samtidig tænkt, at folk måske slet ikke vil have, at set-top boksen skal ligne en boks eller æske overhovedet.

Hvem skulle tro, at dette var en router? (Foto: LAYER)

LAYER’s alternativ er så en boks, der er gemt i en keramiks-skål. En af den slags, som man stiller frem til udstilling i sin pæne stue.

Overordnet set forsøger dette Home Harmony koncept også at styre det digitale skib hen mod mere bæredygtige kyster.

Elektronik pakkes som oftest i plastik eller aluminium. Ved at bruge naturlige materialer som træ eller keramik glider apparaterne ikke

kun visuelt bedre ind i omgivelserne. De bliver også et lille bidrag til en bedre verden…..

(Foto: LAYER)

(Foto: LAYER)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvorfor fejrer vi Mors Dag?