Her er de aller-dyreste sportsklubber

Smart dykker kamera optager i 4K

Sommerferie er også den helt store sæson for dykning, uanset om man bare snorkler lidt i overfladen eller tager sit dykker-certifikat med for at gå på opdagelse længere nede i havets dyb.

Rigtigt man har et kamera med for at dokumentere deres oplevelser under vand – og til det formål kan man købe mange forskellige kameraer i alle mulige størrelser og prisklasser.

De fleste bruger nok et action-kamera a la GoPro pakket ind i et vandtæt dykkerhus. Andre investerer i mere professionelt foto- og videoudstyr, der til gengæld er dyrt og mindre handy at tumle.

Det nye Paralenz hævder at være verdens første action-kamera, der er udviklet af dykkere – til dykkere. Det lyder jo lovende.

Paralenz er supersolid, let at sætte op og nemt at bruge under vand, så man kan koncentrere sig om sine dyk og, hvad man ser. Ikke på, at teknikken fungerer.

Nyheden er lille og let, og kameraet kan optage i 4K kvalitet i op til to timer på en batteri opladning. Dybde og temperatur vises automatisk i de optagede videoer – og de kan foregår på dybder ned til 200 meter.

At dygtige dykkere og videofolk har været involveret i udviklingen af Paralenz, ser man også på den medfølgende redigerings software til iPhone/iPad eller Android:

App’en kan f.eks. automatisk korrigere for (manglende) lys og farver, når man optager fotos og video på større vanddybder. Samtidig registrerer app’en af sig selv de optagede sekvenser, sorterer dem, lægger dato ind osv. Så har man straks en dokumentation af, hvad man har indspillet – og kan let finde tilbage til sekvenserne senere.

Prisen på det nye Paralenx Dive Camera er desværre også lidt professionel. 599 USD eller knap 4.000 kroner….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er de aller-dyreste sportsklubber