Opladning gennem hele stuen

Facebook dropper podcasts

(Foto: Kate Oseen / Unsplash)

Ikke alt, hvad Facebook rører ved, bliver guld. Det har Mark Zuckerberg nu måttet erkende igen, efter at Facebook vil droppe sit storstilede podcast projekt.

Dermed trækker Meta gruppen – Facebooks moderselskab – sig fra en direkte krig mod svenske Spotify, der har stor succes med podcasts og adskillige stjerner i stald.

Meta indledte også sit podcast-eventyr for et år siden i irritation over Clubhouse, der lokkede flere og flere Facebook-brugere over til sine rene stemme- og lydbaserede grupperum.

Facebook har allerede stoppet adgangen til at lægge nye audio-indlæg op i Soundbites. Tjenesten vil lukke helt ned den 3. juni. Til gengæld vil Live Audio Rooms blive lagt ind over Facebook Live.

Meta selv kalder beslutningen for et spørgsmål om fokusering: ”Vi kan nu koncentrere os om mere meningsfyldte forretningsområder.”

Sådan bliver Facebooks – undskyld Metas – første butik indrettet. (Foto: Meta)

Amerikanske nyhedsmedier som f.eks. Bloomberg har igennem flere uger og måneder antydet, at Meta var ved at miste interessen for podcasts.

I stedet ville man satse på områder, hvor der var sikre penge i – og hvor man i forvejen havde et stort publikum. Det er f.eks. Facebooks egen nyhedsstrøm og Instagram Reels.

Meddelelsen om podcast-stoppet kommer næsten samtidig med, at Meta vil åbne sin første fysiske butik den 9. maj i Burlingame i Californien.

Her i Danmark er der ikke så mange, som er klar over, at Facebook rent faktisk har produkter og ting til salg. Vi kender de sociale medier og måske Facebooks drømme om at skabe efterfølgeren til det nuværende internet – Metaverse.

Virtual Reality entusiaster vil vide, at Meta sælger Oculus VR-masker og systemer, som man godt kan finde i f.eks. danske gamer-butikker og i tekniske forsker-miljøer.

Hvis du vil tjekke, om Facebooks og Ray-Bans Stories briller klær dig, er her en mulighed. (Foto: Meta)

 

I USA markedsfører Meta imidlertid Portal skærme til video-møder og Ray-Ban Stories, der er Facebooks forslag til solbriller med integrerede kameraer, mikrofoner og højttalere.

Alle disse ting vil blive udstillet i den nye Meta Store, hvor der også vil være mulighed for at afprøve Virtual Reality, Augmented Reality og de første eksempler på Metaverse i praksis.

Andre online giganter som Microsoft, Apple og Google har også egne fysiske butikker, så derfor er Metas forretnings-åbning kommer ikke som den helt store overraskelse.

Endelig har Facebook også kunnet fortælle, at verdens største sociale medie har vendt sin negative spiral i medlemstal.

I årets første tre måneder har Facebook fået 31 millioner eller fire procent flere medlemmer, så man nu er oppe på 1,96 milliard brugere, der er aktive hver dag.

Det er nok de færreste, der anede, at Facebook og Meta havde fysiske produkter nok til at udstille i en “rigtig” butik. (Foto: Meta)

Facebook plejer i øvrigt at oplyse sit medlemstal i månedlige aktive brugere – MAUs – hvilket er betydeligt højere end dem, der kigger forbi hver dag – nemlig 2,91 milliarder.

I Europa dalede antallet af daglige aktive brugere fra 309 millioner i fjerde kvartal af sidste år til nu 307 millioner. Også den gennemsnitlige indtjening pr. bruger i Europa faldt til 15,35 dollar eller ca,   110 kroner.

Overordnet er Facebooks totale omsætning ved at gå lidt i stå. Den steg kun med syv procent i årets første kvartal, hvor vokseværket normalt ligger på 30 til 35 procent, I kroner og ører omsatte Meta koncernen for  27,9 milliarder dollars eller knap 200 milliarder kroner.

Ifølge Meta skyldes nedbremsningen i reklame-salget, at både annoncører og forbrugere er meget forsigtige for tiden på grund af de mulige følger af Ruslands Ukraine-krig.

En af resultaterne mærker vi jo også her i Danmark – nemlig voldsomme prisstigninger, højere inflation og mangel på varer….

Den store attraktion i Meta Store bliver nok, at man kan afprøve Oculus Virtual Reality systemer. (Foto: Meta)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opladning gennem hele stuen