Forsikrer mod cyber-angreb

Facebook spiller med Spotify

(Foto: Facebook)

Er der en nye mega-forlovelse på vej på internet og de sociale medier? Noget kunne tyde på det:

Nummer ét i sociale medier – Facebook – er nemlig gået i samarbejde med de største i musik-streaming – Spotify.

Målet er at skabe en række nye musik-relaterede features, som brugere af Facebook-app’en får direkte adgang til. Projektet har arbejdstitlen ”Boombox.”

I praksis bliver der nok tale om en ny in-app audio afspiller, som gør det muligt at lytte til musik fra Spotify, uden at man skal forlade Facebook og tænde for en separat app.

Meddelelsen om Spotify samarbejdet kommer samtidig med, at Facebook i går præsenterede et direkte modspil til den hurtigt voksende ”Clubhouse” app.

Netop lyd og musik er en svaghed hos Facebook, der gennem årene har fokuseret meget mere på billeder og video.

Inden længe vil man kunne høre streamet Spotify musik som del af Facebook app’en. (Foto: Stocksnap / Pixabay)

Den Achilles-hæl har vist sig tydeligt her under Corona-pandemien, hvor podcasts er blevet et kæmpehit.

Desuden har “Clubhouse” fået masser af medvind, efter at Facebooks datterselskab WhatsApp meddelte, at man ville dele flere personlige informationer fra sine brugere med moderselskabet.

”Clubhouse” er audio-baseret chat i stedet for tekster som i WhatsApp, Messenger og Facebook. De online-baserede lytterum er helt sikrede og indholdet hemmeligt, medmindre man bliver inviteret indenfor eller åbner sit eget i ”klubhuset”.

De nye features, som Facebook præsenterede i aftes, omfatter bl.a. muligheden for at indrette rene audio-rum til ”live” chats.

Desuden kommer “soundbites”, hvor man kan sende og dele små stemme-beskeder til hinanden.. Endelig får vi adgang til at søge efter og streame podcasts fra selve Facebook app’en.

Den nye ”Rooms” feature i Facebook minder allermest om ”Clubhouse”. Her kan man deltage i tale-samtaler og chats direkte fra Facebook og Messenger.

(Foto: Facebook)

Facebook vil i første omgang integrere nyheden som del af Facebook Grupper:

Helt som hos ”Clubhouse” vil Facebook invitere en række kendte personligheder til at åbne lytterum, hvor de ”kan dele ideer og synspunkter med et større publikum og skabe et forum for debat, uden at man har det ekstra pres fra at blive vist på kamera.”

Selvfølgelig – vi taler jo om Facebook – ligger der også et kommercielt formål med de nye audio-faciliteter:

Lyttere vil f.eks. kunne give ”drikkepenge” til foredrags-holderne, ligesom de dygtigste af dem kan oprette abonnementer for at få adgang til lytterummene.

Men lige tilbage til Facebook og Spotify:

De to online giganter kender hinanden godt og samarbejder allerede på enkelte punkter. Således er Spotify integreret i “Stories” på Instagram og Facebook.

Facebook indretter et helt lydstudie i sin app. Man vil f.eks. kunne lægge baggrunds-lyde og -musik i sine audio chats. (Foto: Facebook)

Den nye fælles audio-afspiller kan bruges til både musik og podcasts. Spotify satser jo på begge disse platforme.

Afspilleren vil formentlig kunne bruges både gratis og som abonnement, hvor sidstnævnte får nogle flere muligheder. Præcist, som vi kender det fra Spotify i dag.

Spotify bekræftede i aftes, at der var noget stort på vej sammen med Facebook:

”Spotifys ønske er at være til stede på mange forskellige platforme og hardware, så vi kan sprede vores musik og podcasts ud til så mange mennesker som muligt. Vores nye integration med Facebook er er skridt i den retning.”

Nogle branche-insidere mener, at Spotify afspilleren er stort set færdig. Den kunne sagtens komme på markedet om kort tid. Måske endda før Facebooks ”Clubhouse” killer, der dukker op til sommer….

Sådan kunne et “live audio room” se ud i Facebook app’en. (Foto: Facebook)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forsikrer mod cyber-angreb