LEGO åbner digitalt kontor i København

Verdens smukkeste mobil?

(Foto: Xiaomi)

Interessen for smartphones er tilsyneladende lidt på retur – af flere grunde:

For det første bliver de bedste af slagsen dyrere og dyrere for hver ny generation. For det andet er der ikke rigtigt kommet spændende nye features. Og for det tredje ligner alle smartphones hinanden i design.

Verdens tredjestørste mobilfabrikant – kinesiske Xiaomi – forsøgte sig sidste år med en model, der var mere elegant end flertallet, og så var den primært henvendt til piger og kvinder.

Resultatet blev, at flere mode-magasiner kårede Xiaomi Civi til markedets smukkeste mobiltelefon. Også på grund af den indbyggede app til smukkesering og kunstig makeup på fotos.

Civi telefonen nåede aldrig at komme til salg i Europa. Forhåbentligt vil det ske med anden generation – Civi 1S – der netop har haft premiere i Kina.

Den nye Civi 1S telefon indeholder kunstig intelligens, der skal hjælpe med at forskønne portrætbilleder med digital makeup. (Foto: Xiaomi)

Den nye Civi 1S model har fået stærkere processor og bedre kamera. Desuden har Xiaomi gjort Civi 1S  mere unisex, fordi telefonen også indeholder fotoredigering, der er målrettet drenge og mænd.

Motoren ombord er Qualcomms seneste nye Snapdragon 778G med Plus-tilføjelse. Det er en 5G processor i den øvre mellemklasse, der skal være 27 procenthurtigere end forgængeren.

Da stærkere processorer generelt udvikler mere varme – især når de bruges til computerspil – har Xiaomi integreret et kølesystem, der benytter grafik til at holde temperaturen nede under hård belastning.

Skærmen er en hurtig OLED-type på 6,55 tommer og Full HD+ grafik med 2.400 gange 1.080 punkter. Lysstyrken er 800 nits og farvegengivelsen 10 bit. Opgraderings-frekvensen er 120 Hz, hvilket gør telefonen fin til computerspil og video.

Xiaomi satser kraftigt på selfie-entusiaster med sin nye Civi 1S. Kameraet på fronten er således på 32 bit og med et dobbelt soft-lys til portrætter.

Xiaomi Civi 1S kommer med et bagpanel i blank skinnende glas. Telefonen vejer kun 166 gram. (Foto: Xiaomi)

Desuden rummer telefonen en såkaldt 4G Light Chasing Beauty teknologi, der bruger kunstig intelligens til at lægge meget præcis makeup på selfie-fotos. I den nye telefon både på kvinder og mænd. Dertil kommer, at selfie-kameraets automatisk følger foto-ofrenes øjne.

Hovedkameraet på Xiaomi’ens bagside er på 64 megapixel, der assisteres af en super-vidvinkel på 8 MP og en makro-linse på 2 MP.

Dertil kommer et batteri på 4.500 mAh, der kan oplades pænt hurtigt med 55 watt. I praksis betyder det, at Civi 1S kan fyldes op fra 0 til 100 procent på under 45 minutter.

Designet er som nævnt ganske elegant og minimalistisk. Telefonen er under syv millimeter tyk og vejer 166 gram. Det er mindre end de fleste andre nye mobiler.

Køberen kan vælge mellem fire farver – Miracle Sunshine Silver, Sparkling Black, Gently Blue og  Pummeling Pink.

Priserne i Kina på den nye 5G telefon begynder ved meget fornuftige 2.299 yuan eller godt 2.500 kroner for en udgave med 8 GB RAM og 128 GB lager. Danske priser bliver nok højere, hvis telefonen da kommer her til landet. Vi har også mange med hang til selfies….

 

 

www.mistore.dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LEGO åbner digitalt kontor i København