Reparér din Galaxy selv

Xiaomis topmobil lander i Danmark

(Foto: Xiaomi)

Kinesiske Xiaomi er langsom til at få sine nye produkter til det danske marked. Det gælder ikke mindst elektronik-gigantens mange forskellige smartphones, der sælges under forskellige mærkevare-navne som Xiaomi, Redmi og Poco.

Tilbage før jul præsenterede Xiaomi sine nye topmobiler med det enkle navn ”12” på hjemmebanen i Kina. Her kan man købe adskillige modeller i serien i forskellige prisklasser.

To Xiaomi 12 udgaver lander nu omsider på det danske marked den 21. april. Det er selve Xiaomi 12 og 12 Pro.

Med hensyn til specifikationer lægger Xiaomi sig meget tæt op ad OnePlus 10 Pro, som dukker op i Danmark den 5. april.

På Xiaomi 12 har alle tre kameraer et objektiv på 50 megapixel. (Foto: Xiaomi)

Prismæssigt ligger de også side om side. De største Pro modeller koster således begge knap 8.000 kroner. OK, men bestemt ikke billigt.

Sådan lyder til gengæld Xiaomis knap så ambitiøse standard tolver. Den skal vi nemlig kun betale 6.000 kroner for. Ikke tosset for en telefon med Qualcomms seneste nye Snapdragon 8 Gen 1 supermotor.

Forskellen mellem de to modeller ses bl.a. i skærm-størrelse, kamera-kvalitet og, hvor hurtigt man kan lade batteriet op:

Hvor Xiaomi 12 kommer trillende med et AMOLED display på 6,29 tommer og HD+ opløsning, disker 12 Pro op med en skærm på 6,79 tommer og fornem Quad HD+ grafik. Begge displays støtter Dolby Vision, HDR+ og TrueColor. De er også begge gemt bag Cornings bedste og ridsefaste Gorilla Glass Victus.

I Danmark kan Xiaomi 12 og 12 Pro købes i farverne sort, lilla og blå. (Foto: Xiaomi)

Tre kameraer er en selvfølge hos de to Xiaomi 12 telefoner. På Pro modellen er både hovedlinse, teleobjektiv og super-vidvinkel på 50 megapixel.

Som alle andre telefoner i de højere klasser rummer Xiaomi kunstig intelligens (AI) til at hjælp med fotograferingen.

Det er f.eks. effekter som Magic Zoom, Freeze Frame Video, Ultra Night Video og ProFocus, hvor sidstnævnte automatisk sporer og identificerer objekter i bevægelse.

Ligesom Samsung står Xiaomi selv for udviklingen af mobilernes kameradel. De har indtil videre ikke hentet hjælp hos berømte fotofabrikanter som f.eks. OnePlus, der bruger software fra svenske Hasselblad.

Ude i Europa er Xiaomi et meget større navn end i Danmark. I 2021 skal mærket have været nummer to i mobiler i Europa med en markedsandel på ni procent.

Efter rygter fra Kina at dømme vil Xiaomi dog gå samme vej i en kommende 12 Ultra high-end model. Dens kameraer skal være tunet af tyske Leica.

Xiaomi har flere gange vist eksempler på ekstrem hurtig opladning af batterier – både via kabel og trådløst. Eksempler på disse særlige evner får vi også i Xiaomi 12 og 12 Pro.

Med 4.600 mAh er batteriet på Pro modellen ikke imponerende stort. Til gengæld kan det lades op med 120 watt, så det teoretisk ikke tager længere tid end 18 minutter at fylde det op fra 0 til 100 procent over kabel.

Xiaomi 12 må ”nøjes med” 67 watt, hvilket bestemt også hører til markedets rigtigt hurtige. Den trådløse opladning er på 50 watt på begge modeller.

Endelig skal nævnes Xiaomi 12 kommer med 5G, Wi-Fi 6, Dolby Atmos og højttalere fra Hi-Fi fabrikanten Harman Kardon.

Pro modellen skal sågar indeholde fire højttalere – to til diskant og to til bassen. Guderne må vide, hvordan Xiaomi har fået presset to subwoofere ind i det slanke cover.

Som nævnt lander Xiaomi nyhederne i Danmark den 21. april. Prisen er 5.999 kroner for 12’eren med 8 GB RAM og 256 GB lager.

Pro-modellen med større skærm, 12 GB RAM og 256 GB lager skal koste 7.999 kroner. Med i prisen følger tre måneders gratis YouTube Premium og YouTube Music abonnement….

 

 

 

https://leifshows.dk/2022/03/16/nu-kommer-xiaomis-topmobiler/

 

 

https://mikeshouts.com/xiaomi-12-series-smartphones/

………..

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Reparér din Galaxy selv