Dyson går i hovedtelefoner

Soundboks får en baby

(Foto: Soundboks)

Der findes næppe en dansk højttaler, som har fået mest omtale i de senere år, end Soundboks. Ikke nødvendigvis, fordi den har en specielt god og naturtro lyd. Snarere, fordi den kan spille utrolig højt og derfor har belastet øregangene hos mangen bybo, der har unge musikglade folk i sit nabolag.

Netop de evner har gjort den til en bestseller til udendørs parties i både Danmark og udlandet. Faktisk kan man høre Soundboks brøle så langt borte som i USA.

Soundboks lancerede sin seneste Gen 3 variant for snart to år siden. Det var en dyb-solid højttaler, der kan spille i nærmest al slags vejr, men har sin størrelse og vægt imod sig.

Ligesom professionelt gear til scene-brug er den snarere slæbbar end portabel. På størrelse med en rejsekuffert til hele familien.

Den nye Go i sit rette element. Højttaleren kan sagtens overdøve denne flok. (Foto: Soundboks)

Nu står Soundboks så klar med en ”baby”. Med sine 9,2 kilo og målene 46 × 32 × 27 centimeter er  Soundboks Go både mindre og lettere end sin storebror. Tilmed er prisen nemmere at sluge – 5.199 kroner.

De øvrige talenter ser Go ud til at have arvet helt fint. Den kan spille meget højt og utroligt længe på en batteri-opladning.

Indendørs i kabinettet af armeret ABS og polykarbonat sidder en 10 tommers bas/mellemtone og en lille en-tommers dome tweeter til de høje toner, der tilsammen skal kunne gengive toner fra 40 til 20.000 Hz. Hele herligheden drives af to klasse-D forstærkere på hver 72 watt, der ligger godt beskyttet inde i kassen.

Hvor Soundboks Gen 3 kunne prale af mange forskellige stik, som man kunne forbinde lydkilder til, er Go gået på slankekur. Her er der kun en enkelt aux-indgang med et 3,5 mm stik.

Her ses stirebror og lillebror sammen. Den nye Go står forrest. (Foto: Soundboks)

Soundboks må regne med, at den typiske køber vil bruge Go via trådløst Bluetooth – f.eks. som en musik-stream fra mobiltelefonen.

Og apropos trådløs – ligesom den større Gen 3 kan den nye lille Go bruge en TeamUp feature til at forbinde yderligere tre Soundbokse med hinanden. Så kan lydtrykket – nogle vil sige larmen – blive endnu mere øredøvende.

Spilletiden fra det 100 Wh store batteri er igen imponerende – 40 timer med volumen drejet halvt op og 10 timer ved fuldt tryk. En genopfyldning med ny energi tager 3,5 timer.

Soundboks’ praktiske holdning til tingene skinner naturligvis også igen hos baby’en. Batteri skiftes nemt, hvis man har et ekstra med. Desuden kan højttaleren spille, mens den lader op.

Den medfølgende Soundboks app giver mulighed for tonekontrol / equalizer og faste opsætninger med ekstra bas, ekstra power og indendørs lytning.

Som noget nyt leverer Soundboks også en smart Direkt feature i app’en til iPhone og iPad:

Via den kan Go ejere hver fredag og lørdag nat streame direkte fra diskoteker, klubs og scener i København, London, Barcelona, Los Angeles og andre hotte byer, hvor man gerne vil høre musikken fra. Streamene er til rådighed i 24 timer, så alle kan være med på tværs af tidsforskellene.

Soundboks Go er IP65 certificeret for vand og snavs. Højttaleren kommer med et bærehåndtag, men kan leveres med en ekstra skulderstrop mod merpris.

Selve Go boksen koster 5.199 kroner og lander i danske butikker fra den 26. april. Højttaleren kan forudbestilles nu via Soundboks’ hjemmeside….

Soundboks Go er IP65 certificeret, så den sagtens kan tåle at stå udendørs og spille i regnvejr. (Foto: Soundboks)

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dyson går i hovedtelefoner