113 mio. russere koblet af nettet

Doogee er til de rigtig rå

(Foto: Doogee)

På trods af, at  flere og flere moderne smartphones er (ret) vandtætte nu om dage, er der åbenbart stadig et marked for rigtigt hårdføre apparater.

Håndværker-telefoner, som de hed i gamle dage, selvom de bliver brugt lige så meget af ekstrem sportsfolk, mountain bikere, sejlere, campister og Landrover entusiaster som på byggepladser.

Kinesiske Doogee er en af de fabrikanter, der har specialiseret sig i denne type mobiler – ”rugged” eller ”ruggies” er fagbetegnelsen for dem.

Modsat de fleste af sine rivaler på dette felt nøjes Doogee dog ikke med at tage en standard smartphone og pakke den ind i en råt, robust og klodset cover. Doogee laver også egen udvikling og finder på smarte nye ting til sine offroad-telefoner.

(Foto: Doogee)

Doogee var f.eks. først på markedet med en smartphone, der havde et mega batteri på 10.000 mAh. Det halve er ved at være normalen i dag.

Nyheder er der også i den nye Doogee S98. Det er f.eks. en professionel afstandsmåler til fotografer – en rangefinder – et ekstra display på bagsiden og et særligt Night Vision kamera til optagelser i mørke.

Hovedskærmen er på 6,3 tommer i Full HD+ kvalitet – 2.340 gange 1.080 punkter. Den ligge gemt bag ridsefast Corning Gorilla Glass og kan som resten af telefonen tåle lidt af hvert.

Mere speciel er Doogees skærm nummer to. Fabrikanten kalder den selv for et smartwatch til telefonen, hvilket bestemt ikke er galt afmarcheret:

Doogee S98 har bl.a. to fysiske knapper på siden, som man kan lægge sine egne funktioner på. De kan betjenes med selv tykke handsker. (Foto: Doogee)

Displayet på telefonens ryg er nemlig cirkelrundt som et armbåndsur og fungerer langt hen ad vejen som et smartwatch.

Den lille touch skærm kan f.eks. bruges til at styre musik-afspilning, tjekke batteri-niveau, holde øje med notifikationer, se GPS beskeder,  klokken, vejrudsigt osv.

Det unikke display nummer to flankeres af et kamera-modul med tre objektiver. Her er en 20 megapixel Night Vision skyder det mest opsigtsvækkende.

Det kan nemlig optage fotos og videoer i selv den sorteste nat takket være to infrarøde lamper og sensorer.

Nat-kameraet assisteres så af en hoved-linse på 64 MP og en super vidvinkel på  8 MP. En kamera-bestykning, der ligger langt over, hvad man ser på almindelige håndværker-mobiler.

Doogee S98 er super-robust og er vandtæt efter de meget skrappe IP69K specifikationer. Desuden er telefonen bygget efter de militære MIL-STD-810G normer. Denne kunne altså fint lande i hænderne på f.eks. politi-, rednings- og militær-folk.

Batteriet er på store 6.000 mAh, hvilket skulle sikre to-tre hele dage på en opladning. Den kan i øvrigt foregå med 33 watt over kabel eller 15 watt trådløst.

Selvfølgelig har Doogee nyheden også alt i navigation, så brugeren ikke bliver væk ud i vildnisset. Ud over GPS kan den således arbejde med både Galileo, AGPS, Beidou og GLONASS satellitter.

Eneste umiddelbare skuffelse er Dooges valg af motor i mobilen. MediaTeks Helio G96 processor med otte kerner er egentlig udviklet til gaming – ikke til benhård drift. 8 GB RAM og 256 GB lager er også i underkanten, men kan dog udvides med mikroSD kort.

Til sidst: Den seje nye Doogee S98 kommer på det internationale marked den 28. marts. Prisen bliver kun 239 dollars eller ca. 1.650 kroner….

(Foto: Doogee)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

113 mio. russere koblet af nettet