Rusland løber tør fra datalager

Scammers indtager iPhone

(Illustration: Ubergizmo)

Der findes stadig mennesker, som tror, at Apples computere og telefoner er meget bedre beskyttet på grund af det lukkede system, de kører i. For eksempel at iPhones og iPads nærmest er immune over for malware og virus.

Sådan har det måske været engang, men det er længe siden. Faktisk viser virkeligheden i dag, at Apple er næsten lige så sårbar som Windows og Android.

Et faktum, der bliver bestyrket af, at iPhones og Macs har fået masser af købere – og derfor er ekstra interessante at ramme for cyber-kriminelle.

Senest viser en analyse fra sikkerheds-firmaet Sophox, at scammere har fundet en række nye måder at trænge ind i Apples iOS styresystem på og dermed iPhone telefonerne.

Ifølge Sophox har de kriminelle lært at udnytte to allerede eksisterende features i iOS: Den ene er Test Flight, der giver software-udviklere mulighed for at udvikle og afprøve apps uden at skulle gennemgå en komplet godkendelses-proces hos Apple.

Angiveligt skal scammere misbruge Test Flight ved at oprette falske websider, der optræder som officielle virksomheder. De sender så deres beta-test apps ind, hvor uvidende nysgerrige downloader dem og kommer til at sprede virus, malware og andre slemme ting.

En anden metode involverer WebClips, som tillader brugere at tilføje en webside til deres home screen på mobilen, hvor de kan få adgang til den hurtigere.

Disse scammere er endnu så dygtige, at de designer logoer til deres kriminelle hjemmesider, der til forveksling ligner dem fra kendte og respekterede virksomheder.

Resultatet er ofte, at brugere tager dem for gode varer og downloader app’ene, som de udfylder med personlige data, kontonumre osv. for at få adgang til. Et øjeblik efter er de informationer så stjålet.

Heldigvis kan begge disse metoder nemt opdaget, hvis man passer godt på. Føler man sig usikker, vil det bedste alltid være at foretage alle sine downloads til iPhone, iPad og Mac direkte fra Apples egen App Store….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rusland løber tør fra datalager