Den mobile musiks historie

Snart slut med iPhone 12 mini?

(Foto; Apple)

Opmærksomme Leifshows læsere har sikkert for længst bidt mærke i, at Apple er begyndt at sætte sin lille iPhone 12 mini telefon på tilbud gennem teleselskaber, butikskæder osv.

Et lidt usædvanligt tidspunkt for den slags, men det kan have sine årsager: Måske Apple vil tømme sine lagre af iPhone 12 seriens mindste medlem i god tid, inden næste generation iPhones kommer på gaden til september.

Analyse-bureauet TrendForce mener nemlig, at Apple dropper iPhone 12 mini. Modellen har slet ikke solgt så godt som dens større søskende.

Ifølge TrendForce har Apple allerede stoppet produktionen af iPhone 12 mini på sine Foxconn fabrikker i Kina. Den vil ikke komme i en version 13 efter sommer.

Apples overordnede salg af iPhone 12 familien går rigtig godt. iPhone er verdens klart mest købte 5G mærke, og det forventede salg for hele 2021 ligger betydeligt højere end i 2020 og 2019 – nemlig 223 millioner styk. Også, selvom mini modellen skulle forsvinde.

TrendForce’ spådom kolliderer dog med andre analytikeres vurdering af Apples mobil-strategi. Den fortæller, at Apple vil sprede sig over endnu flere modeller end i dag og sælge dem i mange flere farver. Så måske er det bare navnet ”mini”, der udgår.

(Illustration: SellCell)

Apples marketingfolk har i øvrigt en helt anden udfordring, der skal klares inden september – nemlig overtroen:

Som bekendt betragtes tallet “13” som behæftet med uheld, og derfor kan det tænkes, at mange ikke  vil købe den næste iPhone. I stedet vil de måske hoppe en generation over, hvilket ville være en økonomisk katastrofe for Apple.

En ny amerikansk rundspørge  fra forhandlerkæden SellCell antyder, at næsten 20 procent ville undlade at købe en iPhone 13. Overtro har åbenbart mere magt end lysten til at eje den nyeste Apple telefon:

  • Tre af fire – 74 procent – mener, at Apple skal kalde den næste iPhone noget andet end 13.
  • Hver femte – 18,3 procent – er overtroisk eller decideret ”triskaidekafobisk” – det vil sige angst for tallet 13. De vil ikke købe en iPhone, hvis navn indeholder dette tal.

Analytikerne fra SellCell spurgte også, hvad forbrugerne så hellere ville have, at Apple skulle kalde sin næste iPhone.

Mange mener, at Apple skal hoppe over 13 og så i stedet bruge iPhone 14. Andre foreslår iPhone 12A, men de fleste ville være tilfredse med bare iPhone efterfulgt af 2022.

Den eneste anden smartphone fabrikant, der er nået så langt op i talrækken, er Samsung. Her løste man problemet ved at lade sine telefoner hoppe fra Galaxy S10 og helt op til Galaxy S20. I mellemtiden er Samsung nået til S21.

Og til sidst en helt anden ting: Mens vi i den vestlige kultur betragter 13 som en farligt tal, betragter kineserne det som det modsatte. I Kina bringer 13 held….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den mobile musiks historie