En jacuzzi til testiklerne

iPhone er nu størst i verden

iPhone 12 har sendt Apple op som nummer ét i verden. (Foto: Malte Helmhold / Unsplash)

I mange, mange år har Samsung holdt førstepladsen som verdens største smartphone fabrikant.  Med Apple på en lige så sikker andenplads.

I hvert fald generelt set. Alt efter, hvilket analysebureau man kigger hos, kan der nemlig være variationer i rækkefølgen, men som regel kun i ét kvartal. Derfor har iPhone og Huawei også haft næsen forrest i en kort periode hver.

Lige nu ligger Apple igen som nummer ét. Årsagen er en stor succes med de nye iPhone 12 telefoner, der er Apples første med 5G ombord.

Det viser de netop offentliggjorte tal for fjerde kvartal af 2020 fra det store analysefirma Gartner. Det afslører, at medlemmerne af Top-5 i smartphones er de samme som for et år siden. De har blot skiftet placeringer indbyrdes

(Grafik: Gartner)

Den aktuelle rækkefølge er Apple som nummer ét med 20,8 procent markedsandel på globalt plan. Derefter følger Samsung med 16,8, Xiaomi med 11,3 samt OPPO og Huawei med begge 8,9 procent.

Ingen tvivl om, at den store taber er Huawei. På grund af USA’s boykot er den kinesiske telegigant faldet fra tredje- til femtepladsen.

Eller med andre ord: Huawei solgte 14,1 procent af alle smartphones i julekvartalet 2019. Året efter var det kun 8,9 procent. Det svarer til en tilbagegang på 41,1 procent:

Apple er den ene store vinder med en fremgang på 3,7 procent i markedsandel. I fjerde kvartal af 2020 blev der købt næsten 80 millioner iPhones.

Xiaomi er på vej til at overtage Huaweis stærke position blandt supertelefoner. Her er det den seneste nye Xiaomi Mi 11, der bl.a. har et 108 megapixel kamera med mulighed for at optage video i 8K kvalitet. (Foto: Xiaomi)

Den anden store vinder er kinesiske Xiaomi, hvis globale markedsandel er gået frem med 3,3 procent til en ret sikker tredjeplads i verden. Også i Danmark stormer Xiaomi frem, hvilket jeg dokumenterede i en artikel i gårsdagens Leifshows.

Ifølge Gartner analytikerne var det publikums interesse for 5G telefoner og smartphones i økonomi- og mellemklassen, der reddede mobilsalget i oktober, november og december. Corona pandemien holdt ellers mange forbrugere fra at købe nyt elektronik.

Det bliver spændende at se, om Samsung kan generobre sin førsteplads inden længe:

Apple har traditionelt sin sin stærkeste periode i fjerde kvartal af året, når de nye iPhone modeller er lanceret i september eller oktober. Til gengæld falder Apples salg igen hen på foråret, fordi folk venter til næste generation iPhones.

Mange analytikere har forudsagt, at Huawei vil blive overhalet af andre kinesiske smartphone mærker. I Danmark er det sket med OnePlus. På globalt plan ser vi det med Xiaomi og OPPO….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En jacuzzi til testiklerne